Last news in Fakti

11 Октомври, 2015 10:00 5 035 5

Автономният автопилот според Volvo

  • volvo-
  • xc90-
  • автономен автопилот
Тази година бе представено новото Volvo XC90, което успя да разчупи нишата на луксозните SUV модели с визията си, но и многото нови технологии. Активния автопилот, обаче е едно от нещата, над които възнамеряват да наблегнат за в бъдеще. Чрез него те искат да обърнат внимание на сигурността, като целта е след 2020 година под името Volvo да не бъдат регистрирани фатални случаи. С това видео те показват как ще работи автономната им системата нагледно.
 
При стартиране на автомобила и задаване на координатите на мястото, до което ще пътувате автопилотът ви информира, кога може да поеме контрол над автомобила, а за да го активирате, е нужно да натиснете двете пера зад волана за няколко секунди. Системата изчислява времето, което ще бъде необходимо за пътуването, и когато е нужно да поемете контрола ви сигнализира за това. В противен случай автомобила спира сам на сигурно място за тази цел. Системата се справя сама и при нужда от задминаване на по-бавен автомобил.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 възмутен

    0 0 Отговор
    каква е тази негърка бе? Тия концерни съвесем се побъркаха- в рекламите само негри, мюсулмани, жълтури и всякаква друга хуманоидна сган. Европа съвсем се хахна, щом вече грозни негреси с маймунски физиономии са рекламни лица....
  • 3 аз

    0 0 Отговор
    То това е целта - да се покаже, че и мамуна ще се справи... Тезитехнологии няма да навлезнат обаче, компютърчетата не могат да пресметнат многото странични вероятни фактори.
  • 4 Заинтересован

    0 0 Отговор
    А дали тази система ще реагира на стоп-палка....
  • 5 PlimP

    0 0 Отговор
    е точно з атва има жив човек вътре, толкова ли ен го загрявате , нали е направено просто, дори и маймун може да с еорпави, тая система в БГ едвали ще работи, твърде малко сателити ан разположение