Last news in Fakti

22 Октомври, 2015 13:48 5 021 3

Yokohama разработва гуми със спойлери

  • yokohama-
  • гуми-
  • аеродинамика

Дизайнът на джантата е основният способ, който конструкторите използват, за да контролират въздушния поток около колелата. Инженерите на японската компания Yokohama обаче смятат, че добавянето на малки спойлери на самата гума също може да подобри обтекаемостта на автомобила.

Новата технология се разработва съвместно с учени от Университета в Тохоку. Според авторите на проекта спойлерите могат да повлияят положително не само на въздушното съпротивление, а и да подобрят динамиката.

За момента японците показват само графики със симулация на начина, по който действа нововъведението. Теоретичните ползи от него и разположението на спойлерите са изчислявани с помощта на суперкомпютър. Yokohama планира да демонстрира реален прототип на аеродинамичните гуми на 44-ото автоизложение в Токио, което отваря врати на 28 октомври.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Дизайнът на джантата или на гумата?
  • 2 ьюя

    0 0 Отговор
    Ni6to ne razbiram ot toq natiurmort
  • 3 Аз

    0 0 Отговор
    Абе важното е ц.ците да са и големи..