Last news in Fakti

22 Февруари, 2016 12:24 1 433 0

Роботизиран майстор на ютията

  • робот-
  • гладене-
  • ютия
Роботизиран майстор на ютията - 1

Учени от Колубмийския университет са на път да сбъднат отколешна мечта на милиони жени по света, за които гладенето граничи с изтезание. Изследователите са разработили роботизирана ръка, която е истински виртуоз в боравенето с ютията и не оставя нито една гънка по дрехите.

Роботизиран майстор на ютията

Гладещият робот сканира повърхността на тъканта и оценява всеки квадратен сантиметър от нея, след което обработва прецизно всяка неравност до постигане на идеален резултат.

Роботизиран майстор на ютията

Авторите на проекта признават, че роботът все още не се справя идеално със задачите си, тъй като не умее да поставя самостоятелно дрехите на дъската и след това да ги сгъва, а движенията му са доста по-мудни от човешките.

Роботизиран майстор на ютията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА