Last news in Fakti

5 Април, 2024 11:25 1 803 3

Кучето-робот показа своята ефективност при спасяването на хора (ВИДЕО)

  • boston dynamics-
  • робот

Дизайнът на Spot му позволява да работи на почти всякакъв терен

Кучето-робот показа своята ефективност при спасяването на хора (ВИДЕО) - 1

В ново видео от Boston Dynamics кучето-робот Spot демонстрира своята ефективност и полезност при спасителни и издирвателни операции. Разработката вече е успешно използвана в областта. Например роботът наскоро помогна на пожарникари и полицаи в процеса на изследване на отломките след голям пожар в Есен.

Spot се предлага с вградено рамо със система за захващане за повдигане и пренасяне на предмети с тегло до 6.8 кг. Максималният полезен товар за влачене на обекти е 22.67 кг. В допълнение, роботът е оборудван с високоговорител и микрофони за осигуряване на комуникационен канал с екипа по време на мисии за търсене и спасяване, предни камери и Spot CAM + IR система за 360-градусов изглед на района в реално време, както и като термовизионни камери с висока разделителна способност, които могат да работят дори в задимена стая.

При извънредни ситуации Spot може да се рестартира дистанционно. Дизайнът на кучето-робот му позволява да работи на почти всякакъв терен. То може да достига до труднодостъпни места по-бързо от своите конкуренти, като намалява времето за реакция на услугите и повишава тяхната оперативна ефективност. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 недостатък

    7 1 Отговор
    Препикава дърветата с машинно масло.

    Коментиран от #2

  • 2 Новичок

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "недостатък":

    И не връща рестото от магазина като изпратиш.
  • 3 Хмм

    2 0 Отговор
    Тези роботи са проектирани да носят картечници и гранатомети