1 733 0

Искат да купят производствената линия на Dodge Viper

Ангел Харизанов

Пътеката, по която е тръгнало световното автомобилостроене води до приключването на много култови модели. Причините за съжаление са свързани с високите корпоративни етажи, съкращаване на разходи и постоянните промени в световните регулации. Всичко това причини и кончината на един от най-отличителните модели в световен мащаб - Dodge Viper. За да отбележат това, от компанията пуснаха няколко лимитирани версии, които се разпродадоха, като топъл хляб.

Автомобилът обаче, има много фенове и между тях са група частни инвеститори, които имат намерението да възродят модела, като за целта искат да закупят производствената линия с всички производни. Отговорен за преговорите е Джеймс Гликенхаус - автомобилен ентусиаст, който наскоро създаде свой собствен автомобил, с който се впусна в състезанията по издръжливост по света. До момента преговорите не са се задълбочили и от Fiat Chrysler Automobiles споделят, че няма други оферти относно култовия модел.

Съвсем скоро английски бизнесмен се опита да закупи производството на Land Rover Defender, но не постигна особен резултат.Напиши коментар:


Публикувай