Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 04:00 4 776 3

Състезателни дронове с внушителни размери

  • дрон-
  • дронове-
  • състезания

Състезанията със дронове вече не са нещо непознато и невиждано и шампионатите по света са много. Повечето от летателните апарати обаче, са със сравнително малки размери и сравнително бюджетни, за да може да се възстановяват лесно от евентуални повреди. Freedom Drone Sports имат малко по-различна гледна точка над тези състезания и според тях размерите не са пречка за въдушни съревнования и за това те промотират нов клас наречен Freedom или свобода. Разработван повече от година, състезателния прототип V1.0 е с широчина от 120 см и има внушителното тегло от 30 кг. При провежданите тестове той е достигал до скорост от цели 159 км/ч, като след малки подобрения летвата може да достигне и до 200 км/ч, а това определено е внушително. Едно от предимствата на големите размери, е че дроновете ще се забелязват много по-лесно от зрителите, а и звуковото допълнение ще е задоволително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    3 1 Отговор
    Бавен и тромав, прилича по-скоро на товарен куад.
    Не ми е ясно как ще прави резки маневри при високи скорости (ако въобще може да ги развие).
    А това е истината --> https://www.youtube.com/watch?v=dteIciTYaLU
  • 2 mediator37

    9 4 Отговор
    Нов стрес за птиците. След като напълним въздуха с машини и утрепем и последната птичка, се заемаме с океана. И когато изчезне и последната риба, ще разберем, че злато, долари и биткойни не се ядат.
  • 3 Moi

    2 0 Отговор
    Супер за съжаление е само за маняци , 7000-8000 лв. или повече как да дадем за това чудо!