Last news in Fakti

27 Април, 2017 10:56 2 663 2

Cassini е между Сатурн и пръстените му (ВИДЕО 360°)

  • cassini-
  • сатурн
Cassini е между Сатурн и пръстените му  (ВИДЕО 360°) - 1

Финалната мисия на космическия апарат Cassini започна. Тя предвижда обиколка около планетата Сатурн, но под легендарните и пръстени. Както подчертават специалистите от NASA, до този момент нито един космически апарат не е бил в тази зона. Учените разчитат, че сега, Cassini ще направи уникални снимки и те ще достигнат до Земята.

Мисията на Cassini обаче е застрашена заради т.нар. космически прах, малки частици, от който могат да повредят апарат или пък да изменят траекторията му. По план на 15 септември Cassini трябва да навлезе в най-плътния слой на атмосферата на Сатурн и с това мисията му ще приключи. В последните месеци от живота на Cassini, специалистите се стремят да съберат от него възможно най-много информация за Сатурн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕСКУЗЕ МОА

    5 1 Отговор
    А НЯКЪДЕ ДЕВСТВЕНИЦИ ДА Е СРЕЩАЛ
  • 2 смолата

    2 0 Отговор
    Видео....аман...хората в клипа си го казват - визуализация никакво видео....