4 266 4

Honda и Hitachi с обща компания за електромотори

Honda и Hitachi с обща компания за електромотори
Радослав Славчев

Hitachi Automotive Systems, Ltd. и Honda Motor Co., Ltd. официално обявиха създаването на джойнт-венчърна компания за разработване, производство и продажби на двигатели за електромобили. Събитието се състоя в сградата на Hitachi Automotive Systems в Hitachinaka-shi, префектура Ибараки.

Както беше обявено на 7 февруари тази година, двете компании преговаряха на базата на предварителен договор, финализиран като джойнт-венчърна компания на 24 март. Новосъздадената Hitachi Automotive Electric Motor Systems ще получи финансиране от префектура Ибараки.

За неин президент е назначен Нобору Ямагучи. Основният капитал съответно 2,5 милиарда йени, а резервният – още толкова. Дялът на Hitachi Automotive Systems, Ltd. в нея е 51%, а този на Honda Motor Co., Ltd. - 49%.

Двете компании се надяват да постигнат синергия и технологично предимство с помощта на автомобилното ноу-хау на Honda и това на Hitachi като доставчик на агрегати.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Киро
  Отговор
  1 09:46  04.07.17
  Като не могат да правят коли ще правят ел. моторчета и косачки.
 • бай Гошо
  Отговор
  2 13:39  04.07.17
  Кире, ти карал ли си японски автомобил? Или гроздето е кисело.

  Коментиран от #3

 • бай Киро
  Отговор
  3 22:44  04.07.17

  До коментар #2 от "бай Гошо":

  Карал съм Тойота форрънър голям боклук 3.0 литра 125 коня гори около 15/100. Продадох я когато ми се извади шарнира и ми падна предното колело.
 • гощо
  Отговор
  4 13:04  05.07.17
  Всичко с Тесла и другите мераклий приключи!!! Това партньорство слага край на каквато и да било конкуренция!!!!

Напиши коментар:


Публикувай