Last news in Fakti

3 Август, 2017 11:42 4 501 4

Ускориха Hyperloop до 309 км/ч

  • hyperloop-
  • илон мъск
Ускориха Hyperloop до 309 км/ч - 1

Илон Мъск, един от съоснователите на компанията Tesla Motors, направи интересен проект за магистрала на бъдещето. Проектът Hyperloop бе представен преди четири години, като още тогава бе обявено, че технологията на новия транспортен аутобан ще се състои в използването на електромагнити.

Става дума за специални капсули, в които ще се позиционират пасажерите. Последните ще се задвижват на основата на механизма Gauss gun. По думите на Мъск, магистралите могат да бъдат, както наземни, така и под земята. Сега, една от тези капсули, наречена Hyperloop One беше тествана в пустинята Невада.

Изпитанието беше проведено в 500 метров тунел, където капсулата беше ускорена до 309 км/ч. Ускорението се осъществи през първите 300 метра от маршрута, след което започна привеждането и в покой. Ще припомним, че съвсем скоро The Boring Company на Илон Мъск получи разрешение за строителството на подземен тунел от Ню Йорк до Вашингтон. Съоръжението ще се използва за свръхзвуковия влак Hyperloop.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    22 4 Отговор
    Сега чакаме бг инженерите, които ходят всеки ден с бдж-то на работа, да отсъдят този проект е загубена кауза.
  • 2 УЮТ

    5 16 Отговор
    Това изглежда като измамата в Китай с влака, който се движеше над автомобилите. Не виждам иновативни технологии. Виждам "балон".
    Преди години гледах един репортаж:
    "Влак на магнитна възглавница в Япония подобри собствения си рекорд за скорост"

    Но нека признаем, че имена като "Hyperloop" и "Tesla" звучат гръмко. Сякаш технологиите идват директно от "Star Trek" и книгите на Никола Тесла.
  • 3 Голаг

    5 4 Отговор
    ушанките почнаха с коментарите.
  • 4 БГстража

    6 0 Отговор
    На какво по- различно ги учат в техните университети, та ние все сме по- назад?