Last news in Fakti

11 Януари, 2012 15:01 3 912 15

Honda излетя в небето

  • honda aircraft company-
  • honda-
  • hondajet

 

Подразделението на концерна Honda, авиостроителната компания Honda Aircraft Company, осъществи първи полет с бизнес самолета HondaJet по стандартите на Американското управление по въздушен транспорт FAA.
 
От този момент вече можем да говорим за HondaJet не като за тестови образец, а за серийна машина. Творението на Honda се разработва 15 години, но от компанията твърдят, че техният бизнес самолет е най-напредничивият от техническа гледна точка в този клас.
В конструкцията на HondaJet са използвани множество технологични иновации, като най-открояваща се от тях е конструкцията за закрепване на двигателите на специални стойки над крилата на самолета. Самите двигатели са направени в сътрудничество с компанията GE.
 
Производството на бизнес самолета ще стартира още през тази година, като от Honda Aircraft Company заявиха, че вече имат заявки от няколкостотин бизнесмена. От производителя не съобщават каква ще е базовата цена на HondaJet.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Japan_POWER

    2 1 Отговор
    Що ВАГ не направят самолет, а? Ще ви кажа - защото ще падне още на първия полет. Виж при автомобилите е по-лесно. Чупят се и си остават на пътя. Japan POWER
  • 2 J.P.

    2 0 Отговор
    Honda fly,touch the sky!!!Over the rulezzz this is a HONDA POWER!!!
  • 3 330i

    1 1 Отговор
    bmw кога са правили самолети, в япония откриваха колелото
  • 4 Majro

    1 1 Отговор
    330 изненадваш ме с присъствието си в "Технологии".Само мога да те поздравя за това ,че си започнал да се интересуваш от неща който любимата ти марка не предлага-за технологии говоря-да...
    Я да видим какво по-луксозно и по-бързо ще ми предложиш ти от БМВ....самолет от 1930г.? или ше разказваш пак за пластмасовите скапани малолитражки от Япония.....или ше се смеем пак...?Все пак поздравления още веднъж за присъствието ти тук

    п.с Тази новина е поне 2 години (Хондаджет)

  • 5 Майро

    1 0 Отговор
    а- и когато в БМВ са правили самолети в Япония са правили подводници-самолетоносачи за тях...и успех в самообразоването -ние само даваме насоки
  • 6 radko

    1 1 Отговор
    абе стига сте се излагали с това bmw не разбрахте ли че bmw е циганско и селско ферари през комонизма са били модерни защото както кават селяците чорбаджийте са имали само bmw и mercedes а чорбаджийте живееха на село а не в градовете и сега добре че беше Тодор Живков за да ви домукне в градовете на панелки и си домакнахте не само хлебарките от селата ми и разбиранията за селско стопански машини bmw и mercedes разберете че тези коли се карат само от хора с ниско самучуствие или маже без покритие или папчивковци който немогат да си хванат момиче без да имат някаква по извесна сред селяните кола истенските коли за гонки са японски и италянски коли с високи обороти и барзо развъртане на двигателя а не багери по 2 и половина тона които немогат да си носят гумите на старт и по планинско рали знаете само на правата след 100-ят километар че ще вдигнете 220 тази цифра за много хора е вече демоде Japan and italy Forever
  • 7 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Ма 330 си е прав! Кво цъфтите като са изкарали някъв самолет?!?! Разширяват си бизнеса! Всеки с пари може да го направи! Сааб произвеждат високотехнологични изтребители примерно... Тва не говори кой знае какво за марката обаче!
  • 8 някой

    0 0 Отговор
    Майро,
    нещо се отплесна от темата като взе да сравняваш БМВ не с Хонда, а с цяла Япония. Спри дотук щото да не взема аз да те образовам за
    развитието на Германия и Япония в годините, че ще се получат изненадващи факти. Да не споменаваме докога (не толкова отдавна) Япония като империя си е била доста изостанала технически особено от Европа и докато тук са джиткали вече абтомобили (а те откъде бяха дошли? :) ) там си е било добре да сезреш велосипед по пътя. С други думи преди техническия бум в Япония, тя е била мнооого назад от Европа и особено от гениите в Германия и Франция.
  • 9 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Аз пък ще ти кажа, че почти никакви фундаментални открития и технологии не идват от Япония! Те само усъвършенстват наличните! Колкото и да не ти харесва, това си е така!
  • 10 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Държавите дали истински прогрес на света са повечето европейски, като най-главните са Русия, Англия, Франция, Германия! Други допринесли за човешкото развитие са американците! Не може и да не споменем евреите! Японците са много добри, сръчни и старателни плагиати!
  • 11 някой

    1 0 Отговор
    А.В., ако визираш мен, то и аз не твърдя, че Япония е дала кой знае какви открития. Ясно е, че тук се е заговорило за физика,астрономия,философия и т.н., а там си е била аграрна, селска империя. Аз под технически бум имам предвид рязкия им растеж и индустриален скок, появата на фабрики, индустрията тръгва и така до днес мощно напред. Залагайки преди всичко на усъвършенстването и най-вече на КАЧАСТВОТО те работят за репутация, а сега тя работи за тях. ''Made in Japan'' постепенно става еталон, както впрочем е и ''Made in Germany''.
  • 12 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Така е! Но от ВСВ насам са имали доста време да дадат нещо на човечеството, но за сега нищо интересно!
  • 13 някой

    0 0 Отговор
    Е, все пак не е съвсем нищо. Те са една от водещите космически държави, имат немалко патенти в електрониката и т.н.. Трябва да се отбележи, че в момента почти всички сериозни открития не са на отделни държави, а на съвместни разработки или на международни консорциуми и т.н.. Днес всичко е така преплетено, че не се знае кой, кога и какво е открил първи.
    След Германия те са следващата нация, на която аз се възхищавам, защото след загубена война, след атомен апокалипсис, след безброй заметресения, цунами и др, след недостиг на ресурси (нямат си нищо под земята), с население далеч под САЩ примерно, те въпреки всичко успяха да станат номер 2 (сега номер 3) в света сами. Без като първия в класацията да манипулират половината свят за своите интереси, без да водят войни за това, без да купуват чужди мозъци. Разчитат на себе си и успяват. Това се отнася в голяма степен и за Германия, затова и тези държави за мен са еталона.
  • 14 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Мен ми е ясно кво е днес! Но както ти казвам, те имат само допълваща роля или просто следват тенденциите!
  • 15 Prelude

    0 0 Отговор
    Да, Япония не е дала открития на човечеството. Както "някой" каза това е била "аграрна селска империя". И точно в това е чудото. За няма половин век тази малка с неблагоприятно разположение страна стана водеща икономика. Има една книжка - "Япония от самурайския меч до изкуствения интелект" препоръчвам я. Смешно е да се твърди че в момента Япония не е водеща и в науката. Там е един от най-големите ускорители на частици КЕК, най-големия неутринен детектор - Супер-Камиоканде, имат сообствена обсерватория на Хаваите и развиват (за разлика от Германия) самосточтелна космическа програма със собствени ракети носители.

    А колкото до Хонда, тя в най голяма степен илюстрира това което е Япония. Млада автомобилна компания и същевременно една от най високотехнологичните. Няма чудно че именно Хонда стигна до самолети. (безсмислени са сравнениеюя със Сааб, Хонда успява в това което прави).