1 851 7

WattUp зарежда безжично от 1 метър

Георги Касабов

Младата калифорнийска компания Energous е регистрирала във Федералната комисия по комуникациите (FCC) безжично устройство, което може да зарежда едновременно няколко мобилни устройства в радиус от 90 см. Уредът работи по стандарта Wireless Charging 2.0 с преобразуване на електрическата енергия в радиовълни.

Новото зарядно поддържа и стандарта WattUp Mid Field, който на теория позволява зареждането на устройства на разстояние до 4.5 метра. Обсегът на WattUp е много по-малък, но от Energous обещават постепенно да увеличат ефективното разстояние до максималния показател.

Ако получи одобрение от FCC, разработката ще бъде представена още на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас, което ще се проведе от 9 до 12 януари.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 17:35  02.01.18
  И нечия глава като е на пътя на тези енергийно наситени вълни какво ще стане с нервните клетки. Нашето тяло работи чрез електрически импулси все пак.
 • Патриот
  Отговор
  2 17:54  02.01.18
  Това как ще пърже в този един метър не е истина просто. Важното е сензация да има. Това 80те процента няма да го знаят, за това ще хвърлят луди пари да такива глупости. А после за лекарвства, химиопроцидури и т.н. Капитализма в най-грозната му и уродлива форма. Атомната бомба пренася къде къде повече енергия и светлина на пъти по-големи разстояния. Може да захрани цял град.
 • Зорлем
  Отговор
  3 18:55  02.01.18
  Еха, егати яката микровълнова печка!
 • onq s konq
  Отговор
  4 20:49  02.01.18
  Майсторлъкът в случая е не само да се агитира съседа да си купи такова нещо ,но и че най-подходящото дизайнерски място за разполагането му в апартамента е до граничната стена.От там нататък е лесно-зареждане на всичко до дупка за негова сметка през стената.
 • Прост
  Отговор
  5 11:09  03.01.18
  Измислили са отворена микровълнова печка :)
 • Христо
  Отговор
  6 13:06  03.01.18
  Не знам, но много пъти съм се чудил дали не е добра идея да шармовам цялата си къща за да не нахлува никакъв сигнал. Малко са ни другите облъчватели та и още една простотия да ни пържи яко топките... Доказано е че дори електричеството по електрическата мрежа на дома ни ни влияе негативно, а подобно извращение не знам...
 • истинко
  Отговор
  7 13:07  05.01.18
  Толкова уреди които работят с енергийни вълни - мобилни телефони, таблети, рутери,...... Не се залъгвайте - всичко това ни облъчва! Това обаче ще е върхът - най-силно и най-опасното вълново облъчване!!

Напиши коментар:


Публикувай