Last news in Fakti

11 Април, 2018 14:34 1 677 2

Facebook плаща за информация от ползватели

  • facebook-
  • лични данни-
  • скандал
Facebook плаща за информация от ползватели - 1
Снимка: Shutterstock

Социалната мрежа Facebook пуска програмата Data Abuse Bounty, предназначена за потребители, които знаят и искат да съобщят за изтичане на лични данни. Размерът на паричното възнаграждение ще зависи от характера на информацията, като в определени случаи компанията ще заплаща суми от порядъка на $40 000.

Това каза лично шефът по безопасността на Facebook Колин Грийн. Програмата Data Abuse Bounty стартира заради разярилия се скандал, предизвикан от публикация в The New York Times, от която стана ясно, че британската фирма Cambridge Analytica е използвала неправомерно личните данни на 87 млн. ползватели на социалната мрежа Facebook.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бришко

    0 0 Отговор
    Ха британци не това не е възможно😝
  • 2 капан за балъци

    1 0 Отговор
    На мен па ми е супер смешно, как Зуката се прави на ни лук ял ни лук мирисал сякаш не той е продал душите на другите гяволи, като него ?
    Че чак и се "извинява" и "поема вина", пълен смях,но не е виновен той 'дет яде зелника, а милионите балъци 'дет му го дават доброволно!
    Обаче, като гледам същите тия балъци не си взимат поука и продължават да произвеждат и подаряват зелник на тарикатчето милиардер !!