2 688 4

Навигация с обогатена реалност

Hyundai Motor Group и технологичният стартап WayRay представиха на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас прототип на навигационна система с холографска допълнителна реалност. Новият прожекционен дисплей наслагва стереоскопично изображение директно върху пътя пред автомобила.

Технологията позволява създаването на виртуално поле с размери 1 310 на 3 152 милиметра. На него в реално време се прожектират указания от навигацията и информация от спомагателните електронни системи - например уведомления при смяна на лентата или опасно близка дистанция до колата отпред.

Картината се излъчва непосредствено върху пътя на разстояние 15 метра от очите на водача и се настройва автоматично под подходящия ъгъл. В перспектива новата холографска навигация ще може да идентифицира хора, велоалеи и пешеходни пътеки. Системата ще показва също информация за метеорологичните условия, състоянието на пътя и времето за превключване на сигнала по светофари.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Poooing
  Отговор
  1 13:44  10.01.19
  Стартъп първо го прочетох като страпон, после пък като сатрап. Ето, това се получава като четеш повече коментари под статиите. Хахаха
 • E34
  Отговор
  2 14:31  10.01.19
  уауу бмв направиха хед ъп дисплея преди има няма 15 години

  Коментиран от #4

 • Реалист
  Отговор
  3 17:47  10.01.19
  И как ще се настрои автоматично ако единия шофьор е 2 метра а другия джудже като путкин? Ще има и доста ръчни настройки несъмнено. А хората ще ги индицира само ако е закачена и инфрачервена камера. Иначе ще бибипка и за картонени полицаи.
 • 4 17:48  10.01.19
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай