Last news in Fakti

16 Януари, 2019 18:52 3 733 7

Световен рекорд за коли без шофьор (ВИДЕО)

  • автономен автомобил-
  • безпилотен автомобил-
  • рекорд-
  • гинес

55 кросоувъра на китайския производител Changan поставиха световен рекорд за най-дълга процесия от автономни автомобили на изпитателен полигон в гр. Дандзян. Постижението е регистрирано още на 28 ноември 2018 г., но е признато от книгата "Гинес" едва сега след извършването на всички проверки.

Колоната от безпилотни коли е преодоляла самостоятелно планирания участък от 3.2 километра за 9 мин. и 7 секунди. Във всеки автомобил е имало подсигуряващ водач, както задължава законът, но те не са имали достъп до системите за автономно управление, което е изисквало известно убеждаване и "укрепване на доверието в електрониката", за да участват.

От Changan коментират, че изкуственият интелект е изключително важна тенденция в развитието на автомобилостроенето. След рекорда компанията смята да удвои усилията си в разработката на автономни технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    28 2 Отговор
    Ние си имаме автономна ТИКВА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Alpha_Lone_Wolf

    8 5 Отговор
    Тия до вчера хляб нямаха да ядат, сега на луната нива сеят, коли без шофьори пускат.
    Лошо нещо за света е, че тия приеха капитализма. Ще ни завладеят, като едното нищо. 1млрд мисля, че ни беше дефицита от търговията с Китай за 2018г. Между другото сме с 4-5млрд вътрешно от внос-износ със страните извън ЕС.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 4 12345

    20 1 Отговор
    Къде сме ние, къде са те. Тук не можем да пуснем една онлайн система за покупка на винетки, а хората къде си.
  • 5 Е к'во ти пука

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Нали тези милиарди ги даваме на "когото трябва" за нефт и газ? Какво са няколко милиарда за икономиката на България? Добре че продаваме ток за няколко милиона. Живот и здраве с този ток за милиони, може да зареждаме автомобилите и да спестим милиарди.
  • 6 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Дефицитът във външната търговия се покрива от туризма. Затова развитието на сектора е жизненоважно за нас.
  • 7 Яж пасти и лягай да спиш

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Вижда се че си бил дълго време на Запад и презираш Източната култура, както много други нашенци, всъщност въобще не си наясно