Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 10:39 7 407 5

Туристическа Tatra 8х8

  • tatra-
  • 8x8-
  • xpatagonia-
  • автобус
Туристическа Tatra 8х8 - 1

Необичайната машина, която виждате на снимките е създадена да изпълнява ролята на автобус и да се движи в пустинята. По-конкретно става дума за една от най-големите пустини в Южна Америка Атакама.

Превозното средство, предназначено за превоз на туристи в пустинята е поръчано от чилийската фирма XPATAGONIA, представлява комфортен автобус, който се характеризира с отлична проходимост.

В основата му лежи шаси от камиона Tatra 8x8 - четириосен пълноприводен всъдеход, отличаващ се с хребетова рама и с независимо окачване. Tatrabus-ът е снабден с турбодизелов агрегат Paccar.

Туристическа Tatra 8х8

Двигателят разполага с мощност от 460 конски сили и с автоматична скоростна кутия. За по-добра управляемост първи, втори и четвърти мост са направени завиващи. В салона има място за 34 пасажера.

Понеже автобусът ще се движи на голяма надморска височина, стигаща до 5 700 метра над морското равнище, в салона са предвидени кислородни бутилки, за да предпазят пътниците от т.нар. планинска болест. Интересно е още, че пътническата надстройка не е направена от Tatra, а от италианско каросерийно ателие.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 525

    4 6 Отговор
    а вътре как е , що нема снимки ??

    Коментиран от #2

  • 2 Италяно

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "525":

    Хората ти написаха, че каросерията е италянска - т.е. ще е дизайнерса най-вече )

    Коментиран от #3

  • 3 Изпробвал жабешко

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Италяно":

    Италианските продукция изглежда зашеметяващо докато не се изпробва хубаво и се забелязват детински пропуски в дизайна, направена е да се продава а не за да е функционална - служи калпаво и всеки ден псуваш италианците, нещо което при испанците няма - техните продукти са по-малко но отлично функционални

    Коментиран от #5

  • 4 Алфа Ромео

    2 6 Отговор
    По-добро ша е от онази руска барака подобна, много по-комфортен ша е.
  • 5 уууууууууууууу

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Изпробвал жабешко":

    Голем си философ, върви в БАН, мое да те вземат.