Last news in Fakti

27 Март, 2019 15:52 13 282 24

Едно от най-смъртоносните оръжия в света (ВИДЕО)

  • оръжия
Едно от най-смъртоносните оръжия в света (ВИДЕО) - 1

Едно интересно видео, циркулиращо отдавна в YouTube, но доста интересно, ни показва уникални изобретения, свързани с т.нар. противотанкови оръжия. Това са цели автоматизирани системи, които се заравят в земята или се маскират върху нея и могат да се командват дистанционно от големи разстояния. Последният пример показва и как тези оръжия могат да се използват за контролирани атентати. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорд Вейдър

    24 19 Отговор
    Няма такавафантадтика и Лукас би завидял на идеите парашитчета пък се закопа в земята после искочи ццццццццц с това ще плашат руснаците анимационна фетази реалност!

    Коментиран от #6

  • 2 Коментар📝

    22 10 Отговор
    АНИМАЦИОНИ ГЛУПОСТИ.
    ЕДНО ОТ НАЙ СТРАХОВИТИТЕ ОРЪЖИЯ ЗА ПЕХОТАТА И МОТОБАТАЛЬОНА Е РСЗО БМ-30 „Смерч“ е предназначена за унищожаване на пускови установки на тактически ракети, укрепени пунктове, артилерийски позиции и струпвания на жива сила и бойна техника на противника.

    Коментиран от #7, #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хахаххахахахахах

    15 6 Отговор
    Как да не се засмееш!!!!!

    КАЗВА СЕ РЕАЛИЗЪМ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ ОТ ВИРТУАЛНИЯ СВЯТ!

    ВНУШЕНИЯТА КОЛКОТО ЩЕТЕ ОСОБЕННО ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментар📝

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар📝":

    Тия ДЕТО СЛАГАТ - НЯМАТ И ЕДИН ДЕН В ИСТИНСКИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ.ЪЪЪЪЪ ОСВЕН В CS🤗
  • 8 Ушанков

    18 1 Отговор
    И тея почнаха като ватниците с анимацията! Разбраха, че това е по-евтино за промиване на мозъци!

    Коментиран от #24

  • 9 А стига бе

    19 2 Отговор
    Да...да-а противниковото ПВО ще седи и ще чака тези самолети да пуснат точно кьдето си искат това"чудо орьжие"....абе те засичат самолетите от стотици километри-а ракетите им унищожават тези хвьрчила на 300-500 км.от целите им-тия седнали фантазии да ни пробутват-..Ама ние сме тьпите-че им ги гледаме....
  • 10 Така

    34 3 Отговор
    Изстрелян снаряд нама никаква пробивна сила,за да придобие скорост за да пробие броня му трябва цев ,колкото е по дълга толкова скоростна е по голяма.така снаряд не може да се изстреля.

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Borislav Popov

    4 7 Отговор
    Арматата не харесва това!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 qqqqqq

    8 1 Отговор
    Пълна лъжа. Няма как да стане показаното.
  • 14 mediator37

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Така":

    Високата скорост е от значение само за подкалибрените бронебойни снаряди. За кумулативните не е от никакво значение. Всички танкове са уязвими в страничната проекция, отзад и особено отгоре за кумулативни снаряди (вкл. изстреляни от РПГ). А вече има РПГ-30 с тандемни кумулативни гранати, който освен тандема изстрелва алуминиева ракета-мамец. Тя лети 10 метра преди тандема и лъже активната защита на танка. Активната защита унищожава мамеца, след което тандема избушва танка отвсякъде.
  • 15 mediator37

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Така":

    Забравих да кажа, че тандемът лети на 2-3 милисекунди зад мамеца, поради което и най-съвършената активна защита, като тази на израелския Меркава-4 , казва се "ТРОФИ", не може да сработи толкова бързо и да изстреля втора миниракета в същата посока.
  • 16 onq s konq

    9 0 Отговор
    Е затва ПЕХОТАТА ТРЯБВА ДА ВЪРВИ ПРЕД ТАНКОВЕТЕ,а не както досега-след тях.И като види такива неща заровени,ще извади гедорията,ще демонтира внимателно уреда и танкът ще премине без проблем.В никакъв случай обаче не трябва да се "хитрее" и уредът да се обръща на 180 градуса след преминаване на колоната т.е. "ваще камъни по ваща глава",защото може да се наложи ОТСТЪПЛЕНИЕ и тогава вече роботчетата ще покажат колко са злопаметни че са ги изиграли първия път!
  • 17 гост

    4 0 Отговор
    Много игри са играли тези, а на всичкото отгоре най-вероятно за източили много милиони, за да направят това клипче. Вместо да се търси мир и избягване на военни действия, те се занимават да правят все по-скъпи и по-скъпи оръжия, понеже едно подобно нещо ще струва мнго повече от живота на един войник с рпг (хиляда долара). Американците плащат по 1600долара на месец на пехотинец, за сравнение една крилата ракета хелфаър струва 115х.долара, а томахоук е 1.5млн. долара.
  • 18 123

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар📝":

    Максималното разстояние, на което може да стреля този комплекс е 70 км. Като имаме предвид, че ще е поне на 5 километра зад фронта и това, че по ред причини рядко се стреля на максимална далекобойност, та реално ракетите могат да стигнат максимум на 60 км. навътре в противниковата територия. А примерно Томахоук може спокойно да се изстрелват и от 1000-1500 км. разстояние, така че е много малко вероятно някой да набута тактически ракети на 60 км. от фронтовата линия. Евентуално само при някакви редки специфични ситуации би се случило това и при условие, че отпред е порядъчно разчистено. Също ме съмнява въпросното оръжие да може да поразява ефективно големи бункери. Единствено за пехотни позиции би било ефективно според мен. Но по западната доктрина, преди пехотата да се навре в обсега на подобни оръжия, авиацията, тактическите ракети и др. би трябвало да са разчистили отпред.
  • 19 ГОСТ

    0 0 Отговор
    МИСЛЕХ БМВ ЩЕ ПОКАЖАТ
  • 20 Мнение

    2 0 Отговор
    Хората ви дават идеята, която никак не е безобидна. От там на татък всеки може да направи теническото изпълнение както реши. Мисля че както вървят нещата, китайците първи ще го направят .
  • 21 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор
    маде ин уса Що пак до терористите опирате!!Това ли ви е ,,еволюцията,,???
  • 22 447

    4 0 Отговор
    Тая игра за PS4 има ли я?
  • 23 нАКа 47

    1 1 Отговор
    Подобни разработки отдавна има. Преди няколко години по Хистори ченъл имаше поредица водена от бивш тюлен, който представяше реални разработки, не си спомням как се казваше предаването. Една от тези иновации беше подобна система, но стреляше с ракети и не се хвърляше от самолет, а се доставяше от камиони. За пехотата също беше помислено. Устройството разполагаше с датчици за движение и тръби, които изстрелваха реактивни гранати по посока на движението. Оръжието се командваше дистанционно и когато приближаваше приятелски танк или пехота оператора въвеждаше код, който деактивира устройството. Всичко това беше показано не с анимации, а напълно реално. Не знам докъде е стигнала разработката.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.