1 843 5

Сгъваем робот доставя пратки до вратата (ВИДЕО)

През 2018-а американските пощи са доставили повече от 6 млрд. пратки - двойно повече, отколкото преди 10 години. Това означава доста работа за служителите и Ford предлага решение на проблема.

Синия овал и компанията Agility Robotics са разработили автономен робот, който пристига на адреса с безпилотен автомобил и доставя пратката до входната врата на получателя. Digit представлява двукрака машина с олекотена конструкция и товароносимост 40 паунда (18.4 кг), която планира пътя си и при нужда заобикаля препятствия и може да се изкачва и слиза по стълбища.

Ако срещне непреодолима пречка по пътя си, роботът се свързва с автомобила и изпраща изображение. Ако и "мозъкът" на колата не се справи със ситуацията, информацията се препраща към облак, докато се намери решение.

След като изпълни задачата си, Digit се сгъва и се прибира в автомобила, заемайки минимално пространство. Роботът се ориентира в пространството с помощта да лидар и няколко стереокамери.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гуньо простия
  Отговор
  1 11:12  23.05.19
  Как се променя светът!Преди негрите работеха за хората, а сега роботи бачкат за негри!?
 • 2 21:57  23.05.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • DDT
  Отговор
  3 10:20  24.05.19
  Не, няма да доживея да видя реклама без някакво негро - мъжко или женско. Ухилено до маймунските си уши (защото вероятно се е надрусало с крек и напило с евтино вино....или просто са му платили за излъсканите обувки и забърсания прах :) ), учи, бачка на някой строеж. Но пък ако роботчета като това сладурче тук ще ни помогне да се отървем от тях - приветствам Форд !!!
 • ерто
  Отговор
  4 16:55  24.05.19
  Хенри Форд не беше ли нацист, подкрепял е дори режима на Хитлер?
 • 5 20:24  25.05.19
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай