Last news in Fakti

6 Август, 2019 18:12 6 879 5

В емблемата на Porsche се появи овца

  • porsche-
  • резервни части-
  • менте-
  • китай

Огромен процент от автомобилите, произведени от Porsche, все още са в движение. Това се дължи колкото на високите стандарти за качество на изработката в заводите на компанията, толкова и на оригиналните части.

На пазара обаче все по-често се появяват ментета. Някои от тях са трудно различими от истинските, но са на светлинни години като ресурс и качество. Ето защо компанията има специален отдел за борба с неоригиналните части, който следи изкъсо дейността на фалшификаторите.

В централата на Porsche в Цуфенхаузен се трудят трима агенти, чиято основна задача е да не допускат до пазара ментета. Само през миналата година екипът е конфискувал повече от 200 000 фалшиви компонента на стойност €60 млн.

Повечето ментета се продават през онлайн платформи като Ebay, Amazon и Alibaba. Изработват се в нелегални цехове, а нерядко дори в домашни условия, като в 80% от случаите следите водят към селските райони на Китай.

"Понякога ментета си се познават от пръв поглед", обяснява адвокатът на Porsche Микаела Стойбер. "Продукцията е много по-евтина или емблемата е прекопирана кьопаво. Понякога в центъра е изобразен не кон, а друго животно - например изправена на задните си крака овца".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оптимист

    39 19 Отговор
    Овцата е добра емблема за Поршето .
  • 2 Задължително !

    40 3 Отговор
    Веднага всички коври каращи кайенчета и подобни поршета да си сменят емблените с правилните с овцата !
  • 3 Порно

    18 1 Отговор
    Тя емблемата е за шофьорите , и шофьорки , дето са взели колата на духинг.
  • 4 ГЕРБ

    7 1 Отговор
    Тези с овца са за износ за БГ.
  • 5 незнайко

    2 2 Отговор
    Мустанга е КОН. Поршето какъв кон е ?