Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 10:23 4 693 6

Хванаха 500 пияни да управляват ел. тротинетки

  • електрически скутери-
  • ел. тротинетки-
  • октобърфест
Хванаха 500 пияни да управляват ел. тротинетки - 1

По време на най-големия бирен фестивал Октобърфест, полицаите в Германия са задържали почти 500 души, които са управлявали електрически тротинетки в нетрезво състояние. Фестивалът се организира в Мюнхен и за 16 дни е посетен от 6.3 милиона души от цял свят.

И 474 от тях са арестувани за управление на електрически скутер в нетрезво състояние. В Германия още през лятото бе приет закон, който приравни електроскутерите към транспортните средства и този закон започна да се спазва от органите на реда веднага.

Гражданите обаче все още възприемат електрическите тротинетки като играчка, а не като пълноценна замяна на автомобила. От 474-те арестувани 254 са с отнети книжки, а на останалите им е наложена сериозна парична санкция.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    17 1 Отговор
    По добре пийнали и на тротинетки да ги хващат, от колкото пийнали и с леки коли, макар и да се съмнявам, че същите тези германци биха рискували да се качат в колите си в нетрезво състояние.
  • 3 Еколог

    10 3 Отговор
    Това е поредната идиотщина на немските политици... Следващата стъпка ще бъде налагане на данък и застраховка и винетка за тротинетките

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Borislav Popov

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Еколог":

    А бе, я остави на мира немските политици бе, точно ти ще ги учиш на ум-разум, хората управляват най богатата страна в Еаропа, а ти си седнал тук акъл да им даваш.
  • 5 gvdff

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Еколог":

    Застраховка имат, данък вероятно не, винетка няма как да имат. Пияния тротинеткаджия, или изобщо тротинеткаджия, ако те бутне и ти причини телесна повреда, но не го ощамариш, то ще имаш възможност да ти се изплатят някакви средства за нанесените щети от неговата застрахователна компания. Това е просто един пример защо им трябва застраховка.
  • 6 Анонимен

    1 1 Отговор
    Блъсне ли човек една такава тротинетка с 20-30 км/ч, може и да го убие. А колко преправени има, които развиват и до 40км/ч .