Last news in Fakti

5 Ноември, 2012 11:47 2 935 3

Honda започна производството на самолети

  • honda-
  • hondajet-
  • самолетостроене

На пресконференция по време на годишния конгрес на Националната асоциация по бизнес авиация в Орландо, Флорида, Honda обяви, че поточната линия на новия самолет HondaJet вече работи. Събитието се смята за ключово в историята на японската компания. В момента новият апарат очаква единствено одобрението на Фередалната авиационна администрация, след което първият готов самолет ще бъде доставен на клиента.

Според Мичимаса Фуджино, президент на Honda Aircraft, конвейерът, на който се сглобява HondaJet, вече е снабден с най-големите компоненти от конструкцията като фюзелажи и крила. Напреднала е и сглобката на първата машина.

Пред медиите бяха разкрити и някои особености на производствения процес. Главна роля в него играе т.нар. Количка с автоматично насочване (Automatic Guided Cart или AGC). Японците я описнат като робот, който са анализира и доставя нужните части за различните сегменти от поточната линия.

Honda твърди, че HondaJet е "най-усъвършенстваният лек самолет от бизнес клас". Заключителните тестове на машината са насрочени за началото на 2013 г.лните тестове на машината са насрочени за началото на 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Japoneze

    1 1 Отговор
    Браво-вече и самолети-чакам да видя кога МБ и БМВ ще възобновят производството на самолети-последно при Хитлер ги правиха!
  • 2 Бай Онзи

    0 1 Отговор
    Дано не ръждясва като четириколесните бангии!

    Коментиран от #3

  • 3 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Онзи":

    Honda e mnogo seriozna marka