Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 14:18 2 483 10

Видео демонстрира напълно автономна Tesla

  • автопилот-
  • tesla

Видео демонстрира напълно автономна Tesla - 1

Тази седмица беше обявено началото на дългоочаквания тест на пълноценна система за автопилот в електрическите превозни средства Tesla. Ръководителят на компанията Илон Мъск обяви това на страницата си в Twitter, отбелязвайки, че ще бъде дълъг и трудоемък процес.

Още на следващия ден след съобщението на Мъск в мрежата се появиха първите видеоклипове на закрито бета тестване на новия автопилот FSD (Full Self-Driving). Видеото е публикувано в Twitter от един от тестващите, собственик на Tesla Model 3 с никнейм Brandonee916.

От представеното видео можем да заключим, че след актуализацията на FSD, са направени промени в софтуерния интерфейс и в навигационната система на Tesla. В анимираната картина, показваща се на дисплея на колата, можете да видите този нов интерфейс, който ясно показва околната среда, границите на магистралата, превозното средство и знаците.

Данните на монитора идват от сензори, които сканират маркировки, пътни, светофари, както и автомобили и хора около колата. Първото споменаване за пълноценен автопилот, който ви позволява да не шофирате въобще, Мъск направи още през 2015 година.

Тогава той обеща да внедри системата през следващите две години. Задачата обаче се оказа не толкова лесна и едва сега в края на 2020 г. може да се види Tesla да се движи самостоятелно по нощната магистрала, но все още с ниска скорост от 56 км/ч. Известно е, че по-широкото тестване ще започне през следващия месец, а пълното стартиране на системата за САЩ е планирано за средата на декември. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тинтири минтири

    5 6 Отговор
    откакто блъсна руското роботче , нямам никакво доверие на Тесла !
  • 2 ilp

    5 4 Отговор
    Карай шофиьоре карай си колата...тамо на баира става панаира.
  • 3 DrivingPleasure

    5 14 Отговор
    Кочина, друго нямам какво да кажа

    Коментиран от #4

  • 4 Хахахаха

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "DrivingPleasure":

    Това, каза човека от кочината!
  • 5 Гарван Гарванов

    5 5 Отговор
    Най интересното ще бъде в случай на ПТП, кой ще покрие щетите, а дали Мъск ще е виновен или не участващите в управлението на автомобилите водачи
  • 6 Браво

    9 6 Отговор
    Евала, браво. Това е бъдещето .
    Нямам търпение да дойде деня в който си се водиш и си чатиш/човъркаш в телефона безпроблемно .

    И без това сега 40% си ровят в телефона докато шофират...

    Разликата е че като стане нещо непредвидено , поне ще има кой да натисне спирачката, че сега е по вероятно да те прегазят , особено новото поколение млади шофьори.
  • 7 ЗеленоФенерче

    0 5 Отговор
    Ако застана пред тази кола и му светна със зелено фенерче ... дали ще потегли и ще бъде пометено на кръстовището ?
  • 8 Хари

    4 1 Отговор
    Браво!
  • 9 Аха

    2 0 Отговор
    Вече има десетки видеа в тубата с full self driving - beta на Тесла, как си кара под зададения маршрут, без намеса на шофьора. Сигурно имат навъртяни милиони километри на FSD.
  • 10 бегай бре

    1 0 Отговор
    моля...,хора..НИКОГА...ама НИКОГА не поверявай те живота си на машина....колкото и да е напреднала технологията,не е чак толкова,че да поверя живота си на нея......има време докато колите станат като в "Специален доклад".....