Last news in Fakti

12 Декември, 2012 14:17 2 165 2

Свръхлек стол от Audi

  • audi-
  • стол-
  • r18 ultra chair

Стол с тегло едва 2.2 кг представиха дизайнерите Клеменс Вайсхаар и Рийд Крам от Audi Lightweight Construction Center на Панаира в Маями. Краката на високотехнологичната мебел са изработени от огънати и заварени алуминиеви листове, а седалката и облегалката - от въглеродни нишки.



Столът Audi R18 Ultra Chair е проектиран след щателни изследвания на натоварванията по същата технология, която немците са използвали за разработката на прототипите за участие в сериите "Льо Ман". От конструкцията са елиминирани всички ненужни компоненти и излишен грамаж, а заварките по краката са извършени от същия тип индустиален робот, с който са изработвани болидите R18.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минува42

    1 1 Отговор
    тези столове, шейни... нещо май не им върви с колите та търсят ниша :)
  • 2 Mupo

    1 0 Отговор
    абе то и шейната беше смело казано шейна, ама това пък да е толкова грозно просто няма право. То като ще е грамажа важното що да не ги сборим с моето сгъваемо столче за риба от алуминий и плат за 10 лева. Дори не е по грозно от този.