Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 17:04 2 719 7

Приложение в колата показва свободните места за паркиране

  • apple carplay-
  • easy park

EasyPark помага за намирането на свободни места

Приложение в колата показва свободните места за паркиране - 1
Снимка: Autoevolution

Вече почти не се среща нов автомобил при който Apple CarPlay и Android Auto да не са включени базово или като допълнителни екстри. След като от Apple обявиха, че дават възможности на разработчици да приспособят или направят нови приложения за тяхната система, ето че едно интересно решение за паркинг вече е достъпно при „ябълковите“ устройства.

EasyPark е едно от водещите световни приложения за лесно намиране на платени и безплатни паркинги, зарядни станции за автомобили, а отличителната му функция е в това, че показва къде точно има свободни места. Функцията работи в над 2200 града в 20 страни, като България за съжаление не попада сред тях или поне за сега.

Страните в които приложението работи и е доста популярно са Швеция, Германия, Дания, Словения, Финландия, Франция, Нидерландия, Испания, Белгия, Италия, Австрия, Швейцария и дори Черна Гора и Сърбия, което ни навежда на мисълта, че съвсем скоро може да очакваме България също да се появи в списъка. Дали това ще се случи, предстои да разберем със следващите ъпдейти, а до тогава приложението би ни било полезно само при излизане в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    15 0 Отговор
    В България отдавна ги водим американците - Бай Ганьо бие едни аварийки и е изи парк насекъде. Като му кажеш нещо почва да налита на бой.
  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    4 1 Отговор
    Ние се радваме на лампичките на Лидл които в червено и зелено показват клетката под тях свободна или заета е ‼А за фотоклетката която отваря бариерата без да поставяш талона от паркинга мнозина още не са наясно ‼

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 Ами не знаем

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Обясни за тази фотоклетка
  • 4 Софиянец

    5 3 Отговор
    То паркинги няма олигофрррените на лампички и фотоклетки се радват
  • 5 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Къде си, бе, фотоклетка? :)
    Май и ти не си много наясно как се случват нещата. Я се снимай с фотоклетката за спомен.
  • 6 Хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Пич не е фотоклетка.
    Интелигентна камера е.
    Вижда ти колата , идентифицира ти регистрационния номер, и ако отговаряш на определена условие ти отваря бариерата.
  • 7 Rado

    1 0 Отговор
    Когато шофирa в София, най-близкото място за паркирBане е в .... Пловдив :)