Last news in Fakti

16 Януари, 2024 19:20 6 980 12

Проблем с Google Maps вбеси потребители

  • apple carplay-
  • maps-
  • google maps

Приложението не зарежда в CarPlay 

Проблем с Google Maps вбеси потребители - 1

Потребителите, които наскоро са актуализирали до най-новата версия на Google Maps на своите iPhone-и, съобщават за сериозен бъг, при който приложението не се зарежда на таблото за управление на CarPlay. Вместо да се покаже очакваната навигационна карта, екранът остава празен, а в центъра му се намира само иконата на приложението. Този проблем не оставя на потребителите друг избор, освен да стартират приложението в режим на цял екран.

Въпреки че Google Maps е популярен избор за потребителите, които търсят разширени навигационни функции, този бъг се превърна в източник на разочарование за мнозина. Изглежда, че проблемът се появява и изчезва, а някои потребители са се сблъсквали с него многократно през 2023 г. В предишни случаи проблемът се решаваше с просто нулиране на настройките за разрешение на приложението. Google Maps обикновено изисква "винаги" достъп до местоположението на потребителя, за да се зареди на таблото за управление на CarPlay, а неправилните настройки могат да го принудят да работи само в режим на цял екран.

Потребителите, които са се сблъскали с грешката, твърдят, че не са правили никакви промени преди инсталирането на последната актуализация, което показва, че новата версия вероятно е причината за проблема. Въпреки опитите за стартиране на приложението на смартфона или за отключване на iPhone, интерфейсът на Dashboard не се зарежда и потребителите не могат да го възстановят в пълно работно състояние.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    22 1 Отговор
    То пък голям ужас, нали има табели и знаци по пътищата...
  • 2 Алекс

    13 8 Отговор
    Аз не ползвам навигация защото тя ме разсейва,имам глава мозък и от там мога да мисля.

    Коментиран от #3

  • 3 Тод

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алекс":

    Евала!
    Не всички сме като теб.
  • 4 дон чикен

    8 0 Отговор
    в моята кола дисплея изписва само кое радио слушам. и няма проблем с ъпдейти...

    Коментиран от #12

  • 5 Джон

    2 14 Отговор
    Пак ви казва, никой себе уважаващ се потребител не смесва Апъл с гугълски приложения. Това е извращение. Само селчовците, които са преминали от на айфон от андроид имат още такива навици, но те не знаят защо са преминали на айфон - ако ги питаш не могат да ти обяснят.

    Ползвайте си апълската карта, тя е бетон.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Е46ца

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Джон":

    Затова ли хората с кар плей използват също гоогъл мапс , защото е бетон.На прехваления ти ейпъл мапс липсват населени места , камоли ако търсиш адрес, заведение,забележителност и т.н плюс това има много повече бъгове.
  • 7 оня с коня

    9 1 Отговор
    Ами като има проблем с Гугъл мапс,има си WAZE бе Другаре?!

    Коментиран от #8

  • 8 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Това е вградена "екстра" към gps, за която са платили допълнително и на много от тези модели не можеш да инсталираш друго само с базови знания

    Коментиран от #10

  • 9 Анонимен

    3 0 Отговор
    Навигацията е направена не да показва, къде да караш,а да знаят кой къде се намира в момента .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дедо ти

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Джон":

    Пак ви казва, никой себе уважаващ се потребител не бива да ползва iphone. Apple не ви уважават, научихте ли се да си държите телефоните правилно вече?
  • 12 Кънчо

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "дон чикен":

    Толкова стара кола явно няма какво друго да прави. Ако обаче карахте модерен автомобил, какъвто не сте виждали никога, щяхте да знаете, че първо не зависите от картите на гугъл, а после самата кола вижда повече и от Вас и дори натиска спирачките, когато пътя пресича заек. Ама това не е за собственици на каруци.