Last news in Fakti

21 Юли, 2021 13:10 2 368 6

Зарядните станции на Tesla ще са достъпни и за други марки превозни средства

  • tesla-
  • supercharger-
  • зарядни станции

Новината бе съобщена лично от Мъск в профила му в Twitter

Зарядните станции на Tesla ще са достъпни и за други марки превозни средства - 1
Снимки: Tesla

Зарядните станции на Tesla ще бъдат отворени за ползване от собственици и на други електромобили по-късно тази година, като новината бе съобщена лично от Илон Мъск в официалния му профил в Twitter.

Зарядните станции на Tesla ще са достъпни и за други марки превозни средства

Към момента така наречените Supercharger-и бяха запазени само за автомобили на марката, като това е подсигурено от специален конектор, който пасва само на автомобилите на Мъск. Към момента в сайта на Tesla се продават различни накрайници, които да осигурят безпроблемно зареждане и на различни от фирмените станции.

Зарядните станции на Tesla ще са достъпни и за други марки превозни средства

Очаква се от компанията разработят и обратния вариант, който пък от своя страна да направи безпроблемно зареждането на всякакви автомобили на ток на зарядните станции на Tesla. Към момента не се съобщават повече подробности, нито точна дата когато станциите ще заработят за всички.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    4 3 Отговор
    Аз още не мога да разбера - буксата за зареждане стандартна ли е за всички електрически коли или всяка марка си има свой модел. Както Apple и Android са с различни букси.

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Бъркат

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Тук бъркат. Новите зарядни които се правят за Модел 3 са CCS зарядни, каквито са и почти всички други марки! Старите които бяха за Модел С и Х, бяха Type 2. Зарядните които се изграждат от 2 години насам, стават за всички марки!
  • 3 Айде

    5 4 Отговор
    Мъска ще печели от ток, а и от субсидии за това че отваря станциите и за други марки! Другите марки скоро няма да настигат!

    Коментиран от #6

  • 4 Зависи къде си

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    В Европа зарядните са с едни и същи накрайници и дори по едно време всички марки можеше да зареждат на зарядните станции на Тесла абсолютно безплатно, а само собствениците на Тесла плащаха.

    В Щатите обаче, Тесла си има собствен накрайник и няма как други автомобили да зареждат на зарядните на Тесла без специален преходник. Точно както и Тесла не може да зарежда на други зарядни без преходник.

    Тоест от Европа все пак са помислили и са подготвили всичко предварително. Към момента решението на проблема е само софтуерно.
  • 5 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Като при старите телефони е. Всеки луд за себе си.
  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Айде":

    ами защо да не печели, но само от това, че неговите арядни са бързи, с 250кв на час, а останлите са по-бавни. няма субсидии за заряд на чужди марки, това е пълна глупост. всички субсидии, от които са се възползвали тесла, важат за всички марки, и то за първите 200х.коли. след това няма нищо. съвсем друго са персоналните субсидии при закупуване на ел. кола във всяка държава. като започнете да набивате, че всичко се прави заради субсидия, вървете вие приземете 100ракети, за 10г. откакто това стана известно и видимо никой друг не го е направил, висчки други компании имат много по-високи цени от тези на Тесла/Спейс Х/Старлинк. Прочетете нещо за него преди да коментирате.