Last news in Fakti

13 Март, 2013 11:55 23 689 10

"Легнал полицай" лови магистрални бегълци

  • легнал полицай-
  • капан

Задържането на нарушители на пътя с шипове, каквито американската полиция използва в момента, може да остане в историята. Методът се смята за прекалено рискован, което всъщност важи и за другата традиционна техника с лек удар в някой от задните калници на колата-беглец от страна на преследвачите.

Базираната в Аризона компания Pacific Scientific предлага на силите на реда ново устройство за безопасно обездвижване на магистрални бегълци. Pit-BUL (Ballistic Undercarriage Lanyard, балистична мрежа за шаси) представлява "легнал полицай", който блокира предните колела чрез изстрелване на въжени капани.

Мрежата се омотава около предната ос на возилото за едва 175 милисекунди и обездвижва напълно автомобили с тегло до 2.7 тона. Проблемът е, че засега Pit-BUL действа само при скорости до 65 км/ч.

Новата система за залавяне на пътни бегълци струва $29 000, а "пълнители" се продават за $3 000 всеки, но според Pacific Scientific инвестицията си струва заради безопасността, която гарантира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    1 1 Отговор
    Някой, ако е тръгнал да бяга от полицията (поради съответни причини), то едва ли ще кара с до 65 км/h, пък било то и да се наложи да премине през полегнал полицай.

    Май ще вземе да излезе, че тази инвестиция все пак не е чак толкова по-безопасна, спрямо другите методи.
  • 2 wulkan

    1 1 Отговор
    А като гледам от клипа трябва да има и някой, който да натисне копчето, за да излязат шишовете.
  • 3 tyanko

    0 0 Отговор
    За не осведомените, това е разработка на американските военни от преди 5-6 години, там не се използват дистанционни или шипове, а специална текстилна мрежа!
  • 4 Съни Миланов

    0 0 Отговор
    Ако искат да им дадем малко рибарска мрежа и да си я хвърлят от хеликоптерите които почти винаги съпътстват гонките . Ще е доста по евтино и ще са много натренирани за рибни геройства по езерата
  • 5 Спиндерман

    1 0 Отговор
    Я, пайджина за коли!
  • 6 cccp

    0 0 Отговор
    Т`ва не мое ми спре масквето!!!!!
  • 7 Мартин

    0 0 Отговор
    тва е старо на библия, даваха го по дискавъри преди 3-4 г като средство за спиране на коли бомби на кпп-тата на военните бази в Афганистан
  • 8 Naka

    0 1 Отговор
    Това устройство е идеално за родните бензиностанции.Понеже съм работил на такава и ми е писнало от разни тарикатчета да сипят за 20 лв. и да духнат.Има ли от тези устройства...охх,малеее-КЕФ!

    Коментиран от #9

  • 9 Bobi

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Naka":

    Алоооо , пълнителя струва 3000$ , за 20лв не си струва май

    Коментиран от #10

  • 10 Naka

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Bobi":

    Ужас!Много пара!Значи нещо с шипове трябва да се измисли.