Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 13:10 2 060 9

Още един китайски производител ще предлага 200W зарядно за смартфон

  • realms-
  • зареждане-
  • 200w-
  • зарядно-
  • мощност

Характеристиките на новия адаптер на Realme бяха публикувани в интернет

Преди само няколко дни от Realme обявиха, че в края на този месец ще представят смартфона с най-бързо зареждане в света. Китайската компания планира да представи технологията по време на изложението MWC в Барселона, което започва на 28 февруари, но снимки на GizmoChina издадоха част от информацията за предстоящата премиера. Кадрите показват новия адаптер на Realme, както и част от характеристиките му, които разкриват максималната мощност на зареждане.

Още един китайски производител ще предлага 200W зарядно за смартфон

Новото зарядно ще достига до 200W (20V/10V), което е огромен ъпгрейд спрямо 65W с които се зареждат максимално смартфоните на марката в момента. От компанията планират да покажат още две подобни зарядни, но с намалена мощност от съответно 80W и 150W, които ще използват технология на друг китайски производител – Oppo.

Realme не е единственият производител, който показва зарядно с такава мощност, след като през изминалата година подобно нещо направиха и от Xiaomi, чийто адаптер също достига мощност от 200W. Той обаче бе показан единствено във видео, а продажбата му трябва да започне по-късно тази година, най-вероятно около месец юни.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек за реализации

    2 3 Отговор
    Извинете, защо не ме искате за владетел на България ?!
    Подлудявам хората ли ?
    Ми така се получава, защото ми е било повлияно !
  • 2 наблюдаем

    1 12 Отговор
    Нещо не ги купуват много тези Редмита и Опо-та.

    Коментиран от #3

  • 3 Не е редми

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдаем":

    А Риълми бъркаш марките. Това е марка на ВВК концерна,а не на Ксиоуми.
  • 4 Драгой

    6 0 Отговор
    Имам Realme с 63 W зарядно, от 0 до 100% е за 40 минути.
  • 5 Дрън-дрън

    4 1 Отговор
    Това зарядно при 11 волта може да достави само 7,3 ампера, а това е максималното напрежение с което зареждат в момента телефоните, а това са 80 вата.

    Може да зарежда лаптоп с 20 волта и 10 ампера, което вече са 200 вата.

    Тоест зарядното е 200 вата, което не означава автоматично, че може да зарежда телефони с 200 вата.

    Това е бъдещето на зарядните. Както се вижда от табелката, може да се ползва за консуматори с напрежение 5, 9, 11,12,15 и 20 волта, като просто включваш type c кабел към тях и напрежението се превключва напълно автоматично без да пипаш и настройваш нищо.

    С едно и също зарядно можеш да си зареждаш както пет волтовия телефон, така и 20 волтовия лаптоп, а с малка платка с кабели, със същото зарядно можеш да си зареждаш и автомобилния акумулатор в случая по-бързо отколкото със стандартно зарядно за акумулатор, защото това зарядно за телефон е няколко пъти по-мощно от него.
  • 6 Чичо Тони

    0 3 Отговор
    А за батерията (акумулатора) на телефона какъв заряден ток е най-добре да ползваме? Само питам знаещите.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 krisko

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо Тони":

    Питай господарите си от Apple :) те най-добре знаят, че и без зарядно ще ви е добре или до сега както ви ръгаха тез 5w чушлета по предлог, че ви пазят батериите а вие им вярвате , че помислите са им добронамерени а не с цел икономия и във ваш ущърб.
  • 8 Гост

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо Тони":

    5 волта, 2 ампера. Колкото по-бавно толкова по-добре. От бързото тъпчене батерията се загрява и също няма време електрохимичните процеси в нея да се извършат като хората. Което се отразява и на живота ѝ

    Коментиран от #9

  • 9 iShit

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Не си затормозявйате акълите толкова. Бръсна се и телефона от 5 вече е на 70 %, правя кафе и вече е на 80% и съм готов за тръгване за работа. Преродих се идвайки от 5w тормоза на ябълката. И за 800-900 лв телефон не те е яд и имаш варианти след втората година сменяш батерията или вземаш друг телефон за разнообразие ако щеш и даже трети телефон може да вземеш и това на цената на един айфон и то не някви андроиди спекли за по 300-500 лв. а сносни такива. Разликата в разряда е не повече от 3-4 % за един и същ период от време тъй, чеее без драматизми. Феновете на епъл трябва си отворят адвокатски кантори за тях самите, щото се опитват да защитават тез де ги лишават от добри функции. Икономията на епъл е в ущърб на собствените им потребители и им хвърлят прах в очите като им казват кооолко мислят за тях а всъщност....