Last news in Fakti

2 Март, 2022 16:52 5 544 5

Facebook пуска преводач в реално време за всички езици

  • facebook-
  • meta-
  • преводач-
  • реално време

Технологията ще работи благодарение на изкуствен интелект

Facebook пуска преводач в реално време за всички езици - 1

Създателите предполагат, че новата технология ще успее да реши напълно проблема с езиковите бариери. Но кога ще се появи все още не е известно. Както е отбелязано в съобщение на самата компания Meta, има много проблеми и рискове, тъй като само 20% от населението на света говори най-популярните езици, за останалите системата трябва да се обучава отделно.

Компанията е изправена пред предизвикателството на машинното обучение с изкуствен интелект за изучаване на езици и разработването на система за гласов преводач в реално време. Планира се в бъдеще софтуерът да бъде вграден в собствените VR слушалки Oculus на компанията и ще работи в локалната метавселена.

Въпреки че в този случай мнозина биха желали усилията на Meta да не са някаква изключителна характеристика, предназначена само за тяхната нова инфраструктура, а все пак да попаднат на устройства от други компании. Освен това тази технология със сигурност може да се използва в ежедневието, с помощта на всякакви слушалки и смартфон, но дали това ще се случи, все още не е известно.

Чуждите езици далеч не са лесни за всички, А изкуственият интерект би могъл значително да опрости живота и комуникацията на много хора. Във всеки случай, докато не излезе програмата, е рано да говорим за нещо по-конкретно. Факт е, че към момента тя се разработва само за инфраструктурата на Meta (Facebook).


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    5 1 Отговор
    Чудя се, как точно изкуственият интелект ще превежда
    думи като "пеDDDал", "траWWWерс", чЕЕЕп, дуDDDук и много други...
  • 3 севернаненамквоси

    3 0 Отговор
    Между български и северноненамкъвси, ще има ли?
  • 4 Ангел

    0 0 Отговор
    Ще може да преведе " колко е часът" и "как се казваш",иначе такива салати от думи прави,че е чудо
  • 5 В крак с технологиите

    0 0 Отговор
    Тази функция я е налична от доста време в асистента на Гугъл, а от няколко месеца той вече може да превежда (в реално време) и на български!