Last news in Fakti

22 Юли, 2022 16:34 2 979 27

Коли на Tesla са изминали над 50 милиона километра "сами"

  • tesla-
  • автопилот-
  • мъск-
  • автономни автомобили

Усъвършенстваният автопилот на марката е преминал през различни изпитания

Коли на Tesla са изминали над 50 милиона километра "сами" - 1

През изминалите дни Tesla представи поредната бета версия на своя автопилот, а заедно с това бяха разкрити и някои статистики свързани с усъвършенстваната система на Мъск. От тях става ясно, че над 100 хиляди автомобила по целия свят са оборудвани със системата FSD Beta, а собствениците им са изминали над 50 милиона километра по различни пътища на планетата.

Въпреки проблемите и инцидентите с автомобили на Tesla и споменатият вече автопилот, Мъск стои твърдо зад разработката си и смята да потвърди, че именно тя е едно от най-големите предимства пред основните конкуренти на пазара. Милиардерът добави и това, че Tesla е компанията с най-много изминати километри от всички подобни компании на пазара.

Той дори си позволи да каже, че това вероятно е повече от изминатите километри на всички други компании взети заедно. Според данни на Teslarati, само от Waymo са изминали над 30 милиона километра от създаването си през 2009 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нямам късмет, нямам пари

    5 3 Отговор
    Иначе ще е готино да си ме вози без да барам волана! Само да не върви с 20 км/ч!

    Коментиран от #18

  • 10 хах

    2 8 Отговор
    Само дето автопилота на Тесла е, технологично, на дъното на индустрията. И Немците и Китайците са на светлинни години пред него в технологията за авто-пилот. Само Епъл са след него, но те започнаха едва преди няколко години. Никоя компания не е обявила да е дори близо до напълно автономно шофиране.

    Коментиран от #15

  • 11 Адам Хилтън

    6 8 Отговор
    А едно Волво П1800 измина 5 милиона и 150 хиляди километра само с един двигател - ЕДНА кола! Тесла кога ще измисли кола дето да издържи поне 300хиляди километра, или 10-15 години с ЕДНА батерия? Щото тая батерия е 100 пъти по-скъпа от двигател, и 1000 пъти по-скъпа от акумулатора на обикновена кола. Май няма да е скоро?

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Амммм

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Адам Хилтън":

    Батериите на Модел 3 и У в момента са такива.
  • 13 мучо

    5 2 Отговор
    Това не е кола за българи.Нормално е в събота и неделя,на паркинга,да отвориш капака и да човъркаш двигател,спирачки.А сега това удоволствие липсва.Даже да форсираш на място не можеш.
  • 14 Най-смотаните батерии

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Адам Хилтън":

    Една от най-проблемните батерии на Тесла, тази в която е проектирана за лаптопи Панасоник за първите тесли, измина над 400 хиляди километра, преди да има нужда от ремонт. По време на ремонта на собственика дадоха оборотна батерия, а след ремонта, когато автомобила беше на половин милион километра, му върнаха ремонтираната батерия и в момента е навъртял 1,6 милиона с този автомобил и продължава да го кара.

    Двигателите се оказаха по-зле от батерията и са сменяни повече пъти, заради шумове в лагерите.

    Сега вече и двигателите им са топ. Самия факт че ще слагат същият двигател от Тесла модел 3 на камиона, който ще дърпа 40 тона общо тегло и има гаранция за двигателя и първо обслужване на един милион мили, говори достатъчно.

    Коментиран от #17, #23

  • 15 Така ли било?

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "хах":

    Ще ми покажеш ли поне един клип на някой автомобил, който се движи в градски условия по маршрута който не е предварително заложен от производителя, а шофьорът съм си го е избрал?

    Няма такъв.

    Ще ми покажеш ли поне един клип на който шофьорът спи на магистралата със скорост 120 километра в час, а автопилотът го вози?

    Автопилота на Mercedes, който уж е по-високо ниво, дори не можеш да го включиш при скорости на 60 километра в час на магистрала. Повтарям 60 километра в час на магистрала! Как си представяш да те закара от София до морето този автопилот?

    Коментиран от #19

  • 16 Гост

    4 8 Отговор
    Нищо не казват за присъдените обезщетения за пострадалите при катастрофи,при катастрофи причинени от автопилота на Тесла.
  • 17 Гост

    3 8 Отговор

    До коментар #14 от "Най-смотаните батерии":

    Това е ЕДНА Тесла,с ъмнайсет смени на батерията и електромотора.Рекламна история за наивни теслари.
  • 18 Да вярно

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нямам късмет, нямам пари":

    Да наистина е гот
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хохо секса

    3 2 Отговор
    Tesla са изминали над 50 милиона километра "сами"...
    Ако направят статистика за 50 милиона километра изминати с шофьор,
    в кои случай произшествията ще са повече?
    Някой има ли инфо?

    а това е само бета версия, все пак

    Коментиран от #22

  • 22 Има статистика

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хохо секса":

    За тези 50 милиона километра няма нито един сериозен инцидент. Само че тази статистика е изкривена, защото все пак не е съвсем самостоятелно шофиране, защото при всяка грешка се намесва човек и предотвратява инцидента.

    Може да се прави статистика само когато тези километри бъдат изминати без никаква човешка намеса.

    Коментиран от #24

  • 23 Не знам защо го няма коментара

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Най-смотаните батерии":

    Все още си чакам клипа, на който някой различен от Тесла автомобил преминава през кръстовище в града на автопилот, след като смяташ че Тесла е на дъното на класацията и всички останали са много по-напред в тази технология.
  • 24 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Има статистика":

    Статистика има.Но има и спечелени дела от пострадали от автопилота на Тесла.

    Коментиран от #25

  • 25 Нерде Ямбол нерде стамбул

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Правиш ли разлика между автопилота на Тесла, който е изминал десетки милиарди километри и FSD Beta с който са изминати "само" 50 милиона километра?


    Знаеш ли само за 1 милиард километра шофирани от хора колко зверски катастрофи и колко смъртни случая има?


    Определено автопилота трябва да измине доста стотици милиарди километри, за да стане поне толкова добър, колкото добър шофьор човек, но засега е доста по-добър от калпавите шофьори и тези които са употребили различни упойващи вещества и алкохол. Дори само тези субекти да карат на автопилот, улиците ще станат доста по-безопасно място.

    А доброволната задача на всеки който си включи автопилота е, да го обучава, като му поправя грешките които той е много вероятно да направи защото все още не е завършен и е само ниво 2 от 5 възможни. Когато достигне до 5-то ниво не трябва да прави грешки.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 асдф

    1 1 Отговор
    Тесла е различна от останалите по това че използва т.нар. неврони мрежи или самообучаващ се софтуер.
    Колкото повече автомобили има и колкото повече се карат, толкова по добър става софтуера. Тоест теоретично е въпрос на време да стане по-добър от човек.
    Останалите производители може да се каже че статично задават как автомобила да се движи по дадени участъци от магистрали колкото да се изфукат че колата можела да се кара сама. Да, колата няма как да реши да прави странни неща като изкуствения интелект при теслата, но и не може да се ползва навсякъде и да се адаптира към промени. Този подход си е една задънена улица.