Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 12:11 44 951 1

Три начина за възстановяване на данни от вашия счупен смартфон

  • смартфон-
  • повреда-
  • данни

Счупеният дисплей на смартфон е често срещано явление

Три начина за възстановяване на данни от вашия счупен смартфон - 1

На повечето от нас се е случвало по някакъв начин да изпуснем телефона и дисплеят да се счупи напълно до състояние, в което допирът да не реагира или дисплеят да изчезне напълно.

В този момент на ум ни идват две неща - колко ще ми струва да го поправя и междувременно какво ще се случи със снимки, видеоклипове и други данни, съхранени в устройството. Вторият случай става още по-критичен, когато цената на ремонта на екрана е твърде висока и сте решили да преминете към ново устройство.

Ако се чудите как да извлечете данните от вашия счупен смартфон и да ги прехвърлите на ново устройство, ето три начина, които можете да опитате:

Метод 1: Използвайте Google Backup или iCloud, за да прехвърлите всичките си данни на друго устройство

Повечето модерни смартфони, независимо дали това е устройство с Android или iPhone, идва със специална функция за архивиране в облака, която обикновено се активира веднага след като влезете с акаунт в Google (Android) или Apple ID (iPhone).

Три начина за възстановяване на данни от вашия счупен смартфон

В случай, че дисплеят на вашето устройство е повреден, можете да използвате същия акаунт в Google или Apple ID, за да влезете в друго устройство и то автоматично ще възстанови последните резервни данни на новото устройство.

Този метод ще гарантира, че повечето от вашите данни ще бъдат извлечени. Все пак имайте предвид, че ако наскоро сте запазили нещо на телефона си като контакт, снимка и т.н., тогава има вероятност те да не бъдат възстановени.

Метод 2: Използвайте Google Takeout и уебсайта iCloud, за да изтеглите данните си на компютър или лаптоп

Друг забележителен начин да изтеглите данните си от стария си смартфон е като използвате Google Takeout за Android и уебсайта iCloud за iOS.

Три начина за възстановяване на данни от вашия счупен смартфон

За Android: Отворете takeout.google.com в който и да е уеб браузър и влезте с акаунта в Google, който е свързан с устройството. Тук можете да изберете данните като контакти, снимки, поща, съобщения и т.н., които искате да изтеглите.

За устройства Samsung: Ако сте собственик на смартфон Samsung и той е свързан с вашия Samsung акаунт. Можете да влезете в уебсайта Find my mobile и да го използвате за архивиране и изтегляне на всички ваши данни в Samsung Cloud.

За iOS: Влезте във вашия акаунт в iCloud и тук можете да видите всичките си данни, включително контакти, бележки, снимки, iCloud Drive и т.н.

Метод 3: Използвайте мишка и кабел за данни, за да прехвърлите вашите данни

Съвременните смартфони също поддържат кабелни външни дисплеи чрез MHL ( Mobile High-Definition Link) и мишка. Но ще ви е необходим MHL кабел и жична мишка заедно с ключ, за да видите дисплея на вашия телевизор или монитор и да използвате мишката, за да навигирате в менюто и да прехвърляте вашите данни.

Това са три често срещани начина, които можете да използвате, за да прехвърлите вашите данни от повреден дисплей. Освен това, ако искате да прехвърлите данни от WhatsApp, тогава WhatsApp идва със собствена функция за архивиране. Всичко, което трябва да направите, е да влезете във вашия акаунт в WhatsApp и да възстановите данните.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Методи

    3 6 Отговор
    При Апъл е направено по-културно. Те имат такива интеграции от много години и нещата са изчистени и удобни.