Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 17:16 1 602 4

Continental направи яке, което се разпознава по-лесно от автомобилите (ВИДЕО)

  • яке-
  • continetnal-
  • системи за безопасност-
  • автономни автомобили

Дрехата може да отрази светлина от фарове до 300 метра

Continental направи яке, което се разпознава по-лесно от автомобилите (ВИДЕО) - 1

Преди време ви разказахме за трудностите, които системите за безопасност на автомобилите изпитват през тъмната част на денонощието, особено при разпознаването на пешеходци. Сега от Continental са се постарали да поправят този проблем като представиха специално яке, разработено за пешеходци, велосипедисти и други участници в движението.

Якето е разработено съвместно с компанията Urban Circus и според рекламираните данни, може да бъде разпознато два пъти по-лесно от камерите на автомобилите, както и LiDAR-ите. Това е постигнато благодарение на специални отразяващи ленти, които са поставени по-такъв начин, че да улеснят системите на автомобила и изкуствения интелект, който ги управлява.

Якето съдържа още и микросфери, които могат да отразят светлина от фарове на автомобил при разстояние от 300 метра. От Continental казват, че якето също така е направено от дишаща материя, която е водоустойчива и запазва кожата суха, дори и при спортуване. Цените започват от 235 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    3 5 Отговор
    Безсмислена работа

    Коментиран от #4

  • 2 Ловец

    4 3 Отговор
    Ще си взема за лов едно.
  • 3 Зевзек

    2 2 Отговор
    Добра идея, лоши подбуди(АЛЧНО ПЕЧЕЛБАРСТВО). Това може да се направи като ЕВТИНА отразителна жилетка за 5-10 евро. И да се облича отгоре върху всякакви якета. А не да се продава за 235 евро.
  • 4 Знайко

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Не ти ли се е случвало зимата, докато караш кола вечер в 18 часа, да видиш в последния момент някой пешеходец целия облечен в черно да се движи по пътното платно вместо по затрупания със сняг тротоар. Идеята е добра, цената е много надута.

    Даже подобни якета трябва да станат закон, особено за децата. Трябва да не се продават якета без светлоотразителни. Както има закон за светлините на велосипедите.

    А не постоянно да речем колко много хора били сгазени от автомобили у нас дори и на пешеходни пътеки.