Last news in Fakti

4 Август, 2013 10:00 9 787 4

Турски мотоциклет за $1 млн.

  • мотоциклет-
  • злато
Това, което виждате на снимките е резултат от труда турчина Таркан Тели. Още по-интересното е, че неговият авангарден мотоциклет струва... $1 млн (!)
 
Основна заслуга за тази умопомрачителна цена е на рамата на мотоциклета. Достатъчно е да споменем, че тя е изработена от злато. Не се шегуваме.
При направата на двуколесното Тели използва огромно количество от благородния метал. Мотоциклетът тежи 315 килограма, като голяма част от тях са "златни".
Турчинът дори е подал заявка до Книгата на рекорди на Гинес с молба неговото творение да бъде признато за най-скъпият мотоциклет в света.
 
В движение златният байк се привежда от 1801-кубиков мотор с мощност 125 конски сили. Въртящият момент се предава на задното колело посредством шестстепенна трансмисия, но това едва ли има някакво значение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан попйорданов

    8 0 Отговор
    Егати грозния мааатор.
  • 2 Plamen Iliev

    5 0 Отговор
    shte go pretopq nema go karam
  • 3 Владимир Бързийски

    2 0 Отговор
    Дааа, луди за връзване има навсякъде по света!!
  • 4 Обикновен българин

    0 0 Отговор
    Това надали е злато - тоя е претопил медни жици, ама поне да ги беше калайдисал, та да лъсне малко