Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 15:43 1 335 1

Британци представиха ел. камион приличащ на Tesla Semi

  • tesla-
  • semi-
  • ecv1-
  • wevc

eCV1 се предлага в различни конфигурации

Британци представиха ел. камион приличащ на Tesla Semi - 1

Британският производител на електрически превозни средства WEVC представи втория модел в своята гама, след като преди време показаха автомобил вдъхновен от Porsche 356. Сега моделът е насочен в изцяло друг аспект и поне на пръв поглед черпи вдъхновение от Tesla и техният Semi.

Както вече се подразбира, WEVC eCV1 е камион, който от компанията описват като „лек и ефективен продукт на шаси, който да осигури основата на електрическите лекотоварни превозни средства от ново поколение. ”. На практика возилото може да бъде поръчано в различни конфигурации в зависимост от предпочитанията на клиента.

Не се разкрива особено за eCV1, но знаем, че той е построен на PACES архитектура, която позволява предно, задно или задвижване на четирите колела. Батериите са интегрирани в самата структура на платформата, което позволява по-добра твърдост, намаляване на теглото и по-голям полезен товар. Теглото на превозното средство е 1750 килограма, а батерия с капацитет от 110кВч позволява до 467 километра.

Компанията планира да прави по 5000 бройки годишно, като може да предаде бордови камион, модел с фургон или пък голо шаси. Интериора предлага до три седалки, а мястото на шофьора е в средата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    2 1 Отговор
    Те англосаксите от един к лон са произлезли.