Last news in Fakti

3 Май, 2023 13:54 2 338 4

Китайски марсоход откри доказателства за вода на Марс

  • вода-
  • марс

Според авторите на откритието водата, която е в течно състояние е солена

Китайски марсоход откри доказателства за вода на Марс - 1

Откритието е направено в региони с относително високи температури, а това от своя страна ги прави по-подходящи за живот. Имайте предвид, че самото откритие е доста провокативно. Досега учените смятаха, че водата на Червената планета може да съществува само в твърдо или газообразно състояние.

Последното откритие на китайският марсоход Zhuran обаче показва, че има възможност за намиране на доказателства за древен живот и дори потенциално обитаеми зони на съвременната повърхност на планетата.

Според учените скрежът или снегът на Марс многократно се топят и замръзват, движейки се от полярния ледник към екватора. Това води до образуване на пукнатини по повърхността. Оставяйки течна солена вода след себе си.

Според авторите на откритието водата, която е в течно състояние е солена и поради тази причина те предлагат в бъдещите мисии за търсене на съществуващ живот на Марс да се даде приоритет на микроорганизмите, устойчиви на сол.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЛО :::::) Махнете

    5 0 Отговор
    Марс ! Пустиня! Пазете си Земята! Рай;

    Коментиран от #4

  • 2 Пич

    2 1 Отговор
    Вуте :
    - Ние , от Шопската академия на науките , като пратихме Пена с марсоходо , она разкри Сите места , къде марсианците са дърпали на ръчна , и събра сите проби ! После разкри и марсианците , и ги подкара на фул контакт ! Тогава започная докладите за големото беганне на летящи чинии от Марс , и излезна лафо - Не бегай , смотаняк ! Как имаш батерия за бегане , а немаш за .....не ?! Тека стресира сите извънземни , оти дека още не смеят да кацнат па на Марс , аку и руснаци и американци , и китайци ги тражат секи ден !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СЗО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "НЛО :::::) Махнете":

    Ще го залесим, няма страшно.