Last news in Fakti

12 Юли, 2023 18:08 2 115 23

Google работи над по-усъвършенстван самолетен режим

  • самолетен режим-
  • google-
  • патент

Connected Flight Mode е на ниво патент

Google работи над по-усъвършенстван самолетен режим - 1
Снимка: Shutterstock

Google патентова нова система, която ще отнесе самолетния режим на смартфоните на ново, по-високо ниво. Системата има за цел да улесни пасажерите, като едновременно с това подобри безопасността на борда на самолетите. Вместо традиционният самолетен режим, новият Connected Flight Mode ще може сам да различава кога сте на самолет и автоматично да го активира.

Системата разчита на сензорите на смартфона, като следи за специфични звуци, промяна в налягането, промяна в ускорението, промяна в надморската височина и други, като едновременно изключва радио сигналите, които телефонът излъчва и оставя единствено Bluetooth връзката и Wi-Fi, които могат да бъдат използвани в самолета, но също ще бъдат изключвани при излитане или кацане.

На практика и в момента те могат да бъдат включвани отделно, дори и при включен самолетен режим. Както при iOS, така и при Android, Bluetooth и Wi-Fi могат да оперират отделно от самолетния режим.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой не се занимава

    3 10 Отговор
    с гугълските бъгави, следящи хората програми! Като си купя телефон с андроид, първата ми работа е да изкормя гугълския софтуер от основния. А за търсачка, никога гугъл, особено GPS прекарващ ме през близките баири. 😊

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Мнение

    1 5 Отговор
    Целта е да не можете да изключите следенето!
    На никой в същност не му дреме, дали телефонът ви ще засича сам, че сте в самолет, или вие ръчно ще го активирате тоя режим!

    Коментиран от #3

  • 3 др Гей Билтс

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Целта е да не засичам над 100 блутуут устройства докато съм на 10000м над земята, при положение, че пасажерите са в самолетен режим.
  • 4 Джон

    1 13 Отговор

    До коментар #1 от "Никой не се занимава":

    Защо въобще си купуваш Андроид? Пробвай една година с iOS, ползвай само апълските програми - Сафари, Мапс, Мейл, Ремайндърс, Ноутс и тн. Ако имаш възможност си вземи Макбук и АпълТв, общувай с други хора, които имат апълски продукти. Ще се родиш!

    Коментиран от #5

  • 5 честен ционист

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Джон":

    И после като Тротинетката да проси пари за смяна на пола.

    Коментиран от #6

  • 6 Иван

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Не всеки работи на минимална, нали знаеш?
  • 7 Голата истина

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Никой не се занимава":

    Не го слушай тоя агитатор жонито. Това, което андроид ти дава като възможности ios в близките 10 г. няма да се доближат. Иначе екосистемата им е маркетингов капан. Който си е взел няколко техни продукти зорлем се пънат да ги ползват да може да им оправдаят хвърлените по тях парички. И това е с всички останали глупости. Андроид е свобода, ios е повече от затвор за неразбиращи.

    Коментиран от #9

  • 8 бай Вътю

    4 2 Отговор
    Па язе сакам Гоглето автоматически да ми отваря бирата, а кога свърши в хладилника, да иде да ми купи друга! По тоа начин жената ше стане излишна за некой работи!
  • 9 Джон

    0 10 Отговор

    До коментар #7 от "Голата истина":

    Хората масово преминават от Андроид на iOS. Обратното е в редки случаи.

    Коментиран от #10

  • 10 Мхммм

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Джон":

    Направо са се изтрепали да преминават. И който премине кара година-две и пак се връща обратно осъзнавайки доста неща. Андроид си е андроид и за сега няма по-добър вариант с всичките му плюсове и минуси.

    Коментиран от #11

  • 11 Джон

    0 10 Отговор

    До коментар #10 от "Мхммм":

    Кажи ми само едно предимство на Андроид. Само едно!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Айзомби

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Джон":

    Можеш да си използваш мястото на тела както искаш.Може да качваш и сваляш всичко.Има истински мултитаскинг.По-голям избор на телефони.Дори и на по-стар тел върви всичко,айфона след 2рия ъпдейт умира.iOS е пълно дърво.Мога и още много. Хаха

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Явертъ

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Айзомби":

    Да не забравяме, че андроид е свобода а ios е каквото ти "турят". Нямаш индивидуалността, свободата, креативността е ограничена и отново е диктувана отгоре. Нисък таван и тесни стени с този ios. Налагат ти една тяхна си интерпретация за това как и какво трябва да се случва с телефона ти а теб като потребител те свеждат до минимума по значение. Общо взето всичките им продукти са създадени за хора които не се интересуват от технологии. Единствено маркетинга и дългогодишното му облъчване успяха да вкарат хората в тая мъгла тяхната а те вече сляпо им вярват. Свободата Санчо е като салама!
  • 15 Джон

    0 13 Отговор

    До коментар #13 от "Айзомби":

    Казах ти - кажи ми само ЕДНО нещо, за да го оборя, а не ме карай да пиша романи.

    Коментиран от #16, #18, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Явертъ

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    Казахме ти достатъчно за да имаш повод за размисъл преди да зашпинкаш. Свободата а от там нататък си ги навързвай всички останали. Пак се правиш на ощипана мома :-)
  • 19 Яверту

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    А, и няма какво да оборваш :). Фактите не могат да се оборят. Ти с твоята грешна хронология погледната под захлюпената призма единствено на епъл няма как да знаеш. Убедили сме се , че си незнаещо епъл фенчи и кривиш фактите както ти се иска на теб и както смяташ за удобно. Пикаш срещу вятъра, мокриш се ама явно ти е кеф повече така :).
  • 20 Джон

    0 7 Отговор
    Виждам, че се затруднявате да кажете ЕДНО предимство на. Андроид пред Айфон. Лесно е да ми изреждате заблуди една след друга, като политици, за не може да ви се отговори конкретно.
    Като съберете смелост, напишете ЕДНО предимство на Андроид!

    Коментиран от #21

  • 21 Явертъ

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Джон":

    Виждаш това, което ти отърва само. Не си си напънал мозъчето преди да зашпинкаш. Андроид е свобода! Разбирай го както искаш :)

    Коментиран от #22

  • 22 Джон

    0 10 Отговор

    До коментар #21 от "Явертъ":

    Кажи повече за свободата, дай пример.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.