Last news in Fakti

31 Юли, 2023 09:32 1 722 0

Lotus с нов карбонов велосипед за Олимпийските игри

  • lotus-
  • велосипед-
  • олимпийски игри

Това е вторият подобен проект за британския автомобилен производител

Lotus с нов карбонов велосипед за Олимпийските игри - 1

Lotus построи карбонов велосипед специално за Олимпийските игри. През 2019 г. Lotus Engineering и производителят на компоненти за колоездене Hope Technology представиха пистов велосипед за отбора на Обединеното кралство, който бе предвиден да се състезава на Олимпийските игри през 2020 г. Четири години по-късно, спомняйки си опита от успешното сътрудничество, английските спортисти се върнаха при британския автомобилен производител с подобна молба. За 33-те летни олимпийски игри през 2024 г. в Париж, Lotus създаде втора версия на състезателния си велосипед.

Членове на екипа от UK Cycling Team (GBCT), производителят на компоненти за велосипеди Hope Technology и експертите по производство на добавки Renishaw работят съвместно с Lotus Engineering, за да се случи иновацията. Lotus Engineering и GBCT разработват шасито на велосипеда, използвайки уникален дизайн на предната вилка и кормилото, за да осигурят по-голяма аеродинамична ефективност.

Рамката Hope HBT Paris включва преработено предно окачване и монтаж на седалката. Renishaw подкрепи проектирането и производството на модела в аеродинамичен тунел и създаде други важни компоненти на готовия велосипед. Композитната вилка е направена от същите висококачествени въглеродни влакна и производствен процес, използвани за хиперавтомобила Lotus Evija.

Специалистите използват комбинация от въглеродни влакна и 3D отпечатани метали за оптимизиране на аеродинамиката, ергономичността, структурната цялост и лекотата на изделието. Предната вилка, вдъхновена от изтребител, разполага с нов назъбен ръб, който създава по-гладък въздушен поток около колоездача. Регулируемите ръкохватки на кормилото пък помагат на велосипедиста да заеме по-ефективна аеропозиция за по-дълги карания, докато подобрената интеграция на вилката допълнително намалява съпротивлението на въздуха.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА