Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 19:28 2 871 7

Служители на Tesla се оплакват от условията на труд в Германия

  • tesla-
  • германия-
  • профсъюз

Работниците се присъединяват към профсъюз

Служители на Tesla се оплакват от условията на труд в Германия - 1

Служителите на Tesla в германския завод на автомобилния производител се присъединяват към профсъюза IG Metall заради условията на труд, съобщиха от профсъюза. Работниците на Tesla се оплакват от рискове за безопасността, включително от изключително натоварване поради недостиг на персонал и прекалено амбициозни производствени цели, заяви IG Metall.

Недостигът на персонал и неадекватните разпоредби за безопасност на работното място водят до голям брой трудови злополуки и нерядко около 30 % от работниците се разписват в болнични, заявиха от профсъюза.

Заводът, който се намира недалеч от Берлин в Грюнхайде, произвежда Model Y. В понеделник повече от 1000 служители се появиха в завода край Берлин, носейки стикери, призоваващи за "безопасна и справедлива работа", заяви IG Metall. В завода работят около 12 000 души.

В неделя вечерта мениджърите на Tesla поканиха екипите си на среща с "безплатна храна и изненада", за да обсъдят присъствието на IG Metall на сайта, като заявиха: "Искаме да поговорим с вас и вашите екипи за съмнителните методи и действителните цели на IG Metall", според копие от имейла, видяно от Reuters и цитирано от Automotive News Europe.

Дирк Шулце, местен служител на IG Metall, заяви: "Никой в Германия не трябва да крие членството си в профсъюза. Германската конституция дава право на всички служители да се организират в профсъюз и открито да го отстояват на работното място - това важи и за Tesla." Профсъюзът заяви, че по принцип не споделя конкретни данни за броя на членовете на компаниите, но че в Tesla се наблюдава рязко увеличение на броя на новите членове.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мани беги

    9 2 Отговор
    в бълхаpя, бълxитe щяха сглабят теслите с тесли и да не мрънкат хи4, и то за илядо лea чисти, и щяха се радват мноу
  • 3 Свободен

    15 2 Отговор
    Мъск или се изчерпа или превъртя!
    От гений се превърна в жадуващо възхищение, малко злобно човече!
    Започва да прилича на нашия Славчо, но с уточнението, че дългия не е бил никога гений, а обикновен чалгар!

    Коментиран от #4

  • 4 Хихихихи

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Свободен":

    А на Мъск, какво му е "гениалното", нищо не е измислил, нищо не е открил, просто добър шарлатанин и предприемач с нюх, но в това няма нищо гениално😉

    Коментиран от #6

  • 5 Цеко сифоня

    9 0 Отговор
    Мъск да им присъжда званието
    " Герой на капиталистическия труд "
  • 6 Дали

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хихихихи":

    Викаш не е измислил Paypal?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.