Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 11:30 1 900 2

Honda и Mitsubishi ще използват стари батерии за съхранение на енергия

  • honda-
  • mitsubishi

Партньорството ще стартира през следващата година

Honda и Mitsubishi ще използват стари батерии за съхранение на енергия - 1

Honda и Mitsubishi подписаха меморандум, според който двата автомобилни производителя ще работят за изграждане на предприятия, които използват батериите на електромобилите.

Първоначално новият бизнес ще използва батериите, които ще се използват в малките електрически моделите на Honda, които ще бъдат пуснати в продажба в Япония през 2024 г. Този бизнес има за цел да управлява и максимизира "стойността на всяка батерия през целия ѝ живот, като се преориентира от захранване на електромобили към използване като стационарно хранилище на енергия". Казано по-просто, Honda и Mitsubishi искат да преработят батериите от електромобилите и да ги използват за системи за съхранение на енергия.

"Подготвяйки се за ерата на пълноценно популяризиране на електрическите превозни средства, Honda не само ще продава електрически превозни средства, но и ще предприеме проактивен подход към управлението на енергията, където батериите на електрическите превозни средства ще бъдат използвани като източник на енергия, а също така се фокусираме върху циркулацията на ресурсите, включително повторната употреба и повторното използване на батериите на електрическите превозни средства, които съдържат различни редки ресурси", заяви главният изпълнителен директор на Honda Тошихиро Мибе. "Започвайки с тази инициатива с MC в областта на Vмалкоте електромобили в Япония, Honda ще се стреми да увеличи максимално стойността, която предлагаме на нашите клиенти, и да изгради основа за устойчив бизнес от дългосрочна гледна точка, като същевременно работи с различни партньори и се съобразява с уникалните пазарни характеристики на всеки регион."


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    4 0 Отговор
    Тя стара батерия демекмизфорясала щяли за енергия да я ползват
  • 2 лек анализ

    1 0 Отговор
    като гледам тая хонда най-после се доближава до съвършенството в автомобилостроенето с тази визия … доближава се до визията на голф2 което е напредък за хонда инъче отзад си е чисто поло