Last news in Fakti

9 Януари, 2024 12:11 2 234 4

Уникален инструмент за следене на здравето

  • здраве-
  • екг-
  • уред

Иновацията се нарича Withings BeamO

Уникален инструмент за следене на здравето - 1

По време на CES 2024, компанията Withings представи едно необичайно устройство, наречено BeamO. Външно наподобяващ безконтактен термометър, устройството комбинира няколко функции, които ще помогнат за измерване на ключови показатели, свързани със здравето.

Арсеналът на BeamO включва възможност за измерване на телесната температура и нивата на кислород в кръвта, ЕКГ функция и дори стетоскоп. В този случай събраните показатели могат да бъдат изпратени като файл на лекуващия лекар. Има само един физически клавиш за превключване между режимите.

Уникален инструмент за следене на здравето

Въпреки наличието на малък дисплей, където се показва цялата информация, за някои функции, например за стетоскоп, трябва да използвате придружаващото приложение. Според Withings зарядът на батерията ще стигне за няколко месеца работа на устройството.

Компанията отбелязва, че BeamO може да бъде полезен инструмент за основна оценка здравето на пациента и дори може да открие предсърдечно мъждене.

Уникален инструмент за следене на здравето

Подобрени са и възможностите на приложението Health Mate. Сега до осем потребители ще могат да проследяват приема на лекарства едновременно. Също така е възможно да се регистрират симптоми, които показват необходимостта от измерване.

След това тези данни могат да бъдат експортирани, включително аудио на живо от стетоскопа. BeamO обаче трябва да получи необходимите одобрения, преди да бъде пуснат в продажба.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломския

    6 2 Отговор
    Баба и дедо живяха по над 90г.и все такива са ползвали........поредната джаджа за пари.
  • 2 💠🔆♻️

    0 4 Отговор
    Е па, всичко това го има в “аЙ уатч” , и и за кво ви е стетоскоп, аре у лево.
  • 3 Яяяяяя

    1 2 Отговор
    За какво ми е като човек усеща кога има температура учестено дишане и сърцебиене
  • 4 123456

    4 0 Отговор
    За всички хипохондрици на промоционална цена.