Last news in Fakti

10 Януари, 2024 16:22 5 643 0

Google въвежда няколко новости в Android Auto

  • google-
  • android auto-
  • android automotive

Някои от тях ще са налични и за Android Automotive

Google въвежда няколко новости в Android Auto - 1

Google представи няколко предстоящи функции за Android Auto и автомобилите, оборудвани с интеграция на Google. По-специално, електрическите превозни средства , съвместими с Android Auto, вече могат да споделят информация за батерията в реално време с Google Maps.

Тази интеграция позволява на Google Maps да показва приблизителното ниво на батерията при достигане на дестинацията, да предлага подходящи спирки за зареждане по маршрута ви и да оценява продължителността на процеса на зареждане - всичко това съобразено с конкретния автомобил.

За автомобилите с вградени функции на Google, новото допълнение към Google Maps позволява на потребителите да планират пътуване в приложението Google Maps за iOS или Android и безпроблемно да го изпратят директно в автомобила си. Браузърът на Chrome се въвежда днес в бета версия за избрани автомобили Polestar и Volvo и се очаква да се разшири до повече автомобили по-късно тази година. Polestar потвърди внедряването на планираното споделяне на маршрути и браузъра Chrome за Polestar 2. Въпреки че Polestar 2 вече има вграден браузър от 2021 г., добавянето на Chrome предлага на потребителите по-голям избор.

Освен това избрани автомобили с вградени възможности на Google вече имат достъп до предавания от PBS Kids и Crunchyroll, за да забавляват малките пътници. Приложението Weather Channel също прави своя дебют в отговор на популярното търсене. Що се отнася до новите модели, интеграцията на Google ще бъде включена в автомобилите на Nissan, Ford и Lincoln, като се очаква в бъдеще към нея да се присъедини и Porsche. Поддръжката на цифрови автомобилни ключове ще бъде налична скоро за избрани автомобили Volvo и с течение на времето ще бъде разширена за повече марки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА