Last news in Fakti

16 Януари, 2024 18:03 1 281 10

Apple Watch Ultra 2 и Series 9 губят проследяването на кислорода в кръвта

  • apple-
  • apple watch-
  • series 9

Ще видим ли развръзка скоро?

Apple Watch Ultra 2 и Series 9 губят проследяването на кислорода в кръвта - 1

Миналата година Apple беше изправена пред забрана за продажба на своите часовници Watch Series 9 и Watch Ultra 2 в САЩ поради продължаващ патентен спор с фирмата за медицински технологии Masimo. Въпреки че Apple спечели временно спиране на забраната, което позволи продължаване на продажбите на часовниците, последните доклади сочат, че Apple обмисля да деактивира функцията за измерване на кръвния кислород в тези модели, за да избегне постоянна забрана. Спорът е свързан със сензорите за SpO2 (ниво на кислород в кръвта).

За да заобиколи потенциалната забрана, Apple обмисля да деактивира сензора за SpO2 в Watch Series 9 и Ultra 2. Този стратегически ход би позволил на Apple да продължи продажбите си в САЩ и би могъл да проправи пътя за разрешаване на спора с Masimo. Планът включва повторно активиране на функцията SpO2 чрез актуализация на софтуера, след като бъде постигнато споразумение между двете страни.

Последната информация показва, че Apple вече е започнала да доставя на търговците на дребно Watch Series 9 и Ultra 2 с деактивирана функция SpO2. Въпреки това търговците на дребно са били инструктирани да не отварят или продават тези часовници до допълнително уведомление. Въпреки че функцията SpO2 остава на разположение на потребителите в САЩ през този междинен период, нейният статут зависи от окончателното решение на продължаващия спор.

Заслужава да се отбележи, че потребителите извън САЩ ще продължат да имат достъп до функционалността SpO2 на Watch Series 9 и Ultra 2, без да бъдат засегнати от изхода на спора. Фокусът на спора е конкретно във връзка с продажбите в рамките на американския пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    1 7 Отговор
    И какво, андроидаджиите радват ли се? И сега на китайските боклуци да им сложат от същата технология. Само ни дърпате назад с вашите глупости. Оставете Апъл да се развива и да показва пътя. Всички губим, ако пречите на Апъл.

    Коментиран от #3, #7, #10

  • 2 ДА де

    3 0 Отговор
    Вече КОВИД 19 не е актуален и кислорода не е интересен!
  • 3 ДА де

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    След като на някой може да се пречи, явно той не става за нищо? Прогреса е при по силните???
  • 4 продавам уоч ултра 1

    0 0 Отговор
    с международна гаранция до март месец и още една година ЕС гаранция на цената на уоч У 2- сензора за О2 работи на 100%
  • 5 Пффф

    4 0 Отговор
    За толкова скъп часовник и един патент ли не искат да платят , печелят пари само от името на бранда.
  • 6 Тод

    5 0 Отговор
    apple watch е моден аксесоар, както и всички продукти на епъл!
    Не раазбирам, защо обръщате внимание на малкото и ограничени функции.
    Носете си ги навън и ги показвайте. Това ова им е функцията! Предимството им е, че и да не работят пак си вършат работата.
  • 7 Тод

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    Развитието на бавноразвиващите се е... БАВНО! А, ако им се пречи - СПИРА!

    В случая става дума за кражба, поради неспособността за развитие!
  • 8 Знайко

    3 0 Отговор
    Ауууу, ко ши прайм ся?
  • 9 Е46ца

    5 0 Отговор
    По тъп часовник от тая ултра няма.2000 лв за часовник който реално струва 30лв.А колко китайци има на реална цена незнам , сигурно са хиляди и дори изглеждат по-добре.
  • 10 Мхмм

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    Вие сами се дърпате никой не ви е виновен. Не можаха да откупят на времето Massimo но пък им примамиха инжинерите най-нагло и като не можаха да купят на готово поредната компания решиха да им нарушат и патентите. То не може само да купуваш наготово и да го хакнеш в нагризаните сбирщайни и да се възползваш от чуждия труд. Епъл са сбирщайн...от токовагодини купиха siri и още е в първи клас, ама скоро шяло да скочи от първи в трети клас :).