Last news in Fakti

26 Януари, 2024 08:44 17 421

Какви новости да очакваме при телевизорите през 2024 г.

  • новости-
  • нови модели-
  • телевизори-
  • emag

Една от очакваните промени в новите модели телевизори е все по-сериозното интегриране на изкуствен интелект в тях

Какви новости да очакваме при телевизорите през 2024 г. - 1
Снимкa: Shutterstock

Най-голямото изложение на потребителска електроника в света CES 2024 вече приключи, така че вече знаем какви новости да очакваме при телевизорите през тази година. Тук беше показан сгъваем телевизор на стойност над 200 000 долара – нещо, което малко хора биха могли да си позволят. Но имаше и технологични иновации в модели за масовия потребител, които да очакваме с нетърпение. Ето ги и тях:

AI устройства

Една от очакваните промени в новите модели телевизори е все по-сериозното интегриране на изкуствен интелект в тях. AI все по-често често се внедрява в процесора, за да подобрява автоматично качеството на всяка една сцена, която виждате на екрана си. Такъв ще бъде новият 98-инчов TCL S5, при който контрастът и детайлността на всеки един кадър са наистина впечатляващи.

Прозрачен телевизор

Не, не е шега – LG ще пуснат на пазара 77-инчов телевизор Signature OLED Т с прозрачен екран. Когато не гледате телевизия, черният екран може просто да „изчезне“ и през него да виждате стената отзад, само с натискането на един бутон. Е, все още не става напълно невидим, но въпреки това е много добро изпълнение.

Освен това, прозрачният дисплей може да излъчва изображение на виртуален аквариум, скрийнсейвъри или други уиджети, когато не го използвате. Безжичен е, освен захранващия кабел, който все още не може да бъде избегнат. Очаква се да излезе на пазара в средата на годината.

Телевизор без отблясъци

Без повече отблясъци – телевизорите с новата OLED технология на Samsung ще ви позволят да гледате телевизия по всяко време на деня, без да се налага за спускате пердетата дори в най-слънчево време. Как точно изглеждат тези телевизори и колко ще струват, ще разберем през пролетта, когато ще бъдат пуснати на пазара. Технологията залага на нов тип покритие на екрана, която прави отраженията на светлината много по-слабо забележими.

Голям телевизор с изключително висока яркост

Подобен ефект може да осигури и новият Hisense 110UX – огромен 110-инчов телевизор, който предлага впечатляващите 10 000 нита яркост благодарение на над 40 000 зони за локално затъмняване. Тоест можете спокойно да го гледате и в най-слънчеви дни, и при най-силно осветление. Този модел всъщност е и сред най-добрите големи телевизори за масовия пазар, показани на CES през тази година, със 120 Hz честота на опресняване и 4К резолюция, гласов контрол и Dolby Atmos звук.

Проектор вместо телевизор? Да, особено ако е този…

Едно от другите впечатляващи устройства на CES 2024 всъщност не беше телевизор, а проектор. Разбира се, това ви дава възможност да имате истинско домашно кино у дома, въпреки липсата на телевизор в интериора си. Безжичният проектор Samsung Premiere 8K е с ултра къс фокус, което му позволява да стои съвсем близо до стената, като в същото време създава изображение с размерите на 150-инчов екран. Това е първият проектор с 8К резолюция засега, а като бонус е безжичен, следователно можете да го пренасяте в която стая пожелаете. Разполага и с функция Lightwarp, която според производителя позволява всеки обект в стаята да се превърне в интерактивен дисплей. Твърде е възможно тази опция да ви хареса дори повече от обикновените телевизори.



Свързани новини