Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 12:41 1 842 3

Китайски производител на AR очила събра още 60 милиона долара и възнамерява да се конкурира с Apple

  • добавена реалност-
  • китайски производител-
  • xreal

Името на компанията е Xreal

Китайски производител на AR очила събра още 60 милиона долара и възнамерява да се конкурира с Apple - 1

Китайският производител на очила за добавена реалност Xreal, като част от следващия кръг на финансиране, привлече $60 милиона инвестиции, които ще помогнат на компанията да се конкурира на пазара с бъдещите AR устройства от Apple, Google и други.

В доклада се казва, че общият размер на инвестициите, привлечени от Xreal, надхвърля $300 млн. Отбелязва се, че последните получени $60 млн. идват от ключов партньор във веригата за доставки, но за кого точно става дума не се уточнява.

Компанията е уверена, че получените инвестиции ще ѝ помогнат да произведе 2 милиона устройства през 2025 г. „Това ще ни помогне да разширим нашите производствени възможности, както и научноизследователска и развойна дейност“, добавят от китайския производител.

Xreal има за цел да завладее значителна част от пазара на очила с добавена реалност. Компанията представлява около половината от пазара на AR устройства през третото тримесечие на миналата година, според изследователската фирма IDC. В по-широкия пазар на VR/AR Meta е лидер, следвана от Sony и ByteDance, докато Xreal има дял от около 4%.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 илиенци

    5 3 Отговор
    боклюк
  • 2 Хохо Бохо

    7 2 Отговор
    Ябълката се е запътила при Нокия - в нищото
  • 3 Тод

    3 1 Отговор
    Да се конкурира или да ги издуха?!