Last news in Fakti

9 Април, 2024 15:05 3 506 0

Google въведе ключова функция в своите устройства

  • google-
  • find my device-
  • android

Find My Device ще работи в целия свят

Google въведе ключова функция в своите устройства - 1

Днес Google официално представи дългоочакваната си обновена мрежа Find My Device за Android, която предлага подобрена функционалност, включително възможности за проследяване на офлайн устройства. Въвеждането на тази функция започва за устройства с Android 9 и по-нови версии, като наличността се разширява в световен мащаб, започвайки от САЩ и Канада.

С над един милиард устройства, които се очаква да се присъединят към мрежата, намирането на офлайн устройства става значително по-лесно. За потребителите на Pixel 8 и Pixel 8 Pro Google въвежда специализиран хардуер, който позволява проследяване дори когато устройствата са изключени или са с изтощени батерии.

През май ще дебютират Bluetooth тагове за проследяване от Chipolo и Pebblebee, разработени специално за новата мрежа Find My Device. Тези тагове ще се интегрират безпроблемно с приложението Find My Device и ще предлагат съвместимост със сигналите за непознати проследяващи устройства както на платформите Android, така и на iOS, осигурявайки защита срещу нежелано проследяване. По-късно тази година eufy на Anker, Jio и Motorola ще пуснат на пазара допълнителни Bluetooth тагове.

Новият бутон "Find nearby" (Намери наблизо) ще помага на потребителите да намират устройства в непосредствена близост. Освен това интеграцията с устройствата Nest позволява на приложението Find My Device да определя близостта на изгубеното устройство до устройствата Nest в дома. Потребителите могат също така да споделят устройства с други лица за по-лесно проследяване в случай на загуба.

Google набляга на прилагането на "многопластови защити", за да гарантира безопасността и поверителността на потребителите. Криптирането от край до край защитава данните за местоположението, а обобщеното отчитане на местоположението на устройствата предлага допълнителна защита срещу нежелано проследяване до частни места.

Бъдещите софтуерни актуализации ще позволят на слушалки от JBL, Sony и други марки да се присъединят към мрежата на Google Find My Device.

Пускането на новата мрежа Find My Device от Google беше отложено, тъй като се очакваше Apple да въведе защита срещу нежелано проследяване в iOS. Очаква се тази функционалност да заработи с iOS 17.5, което ще доведе до пускането на мрежата Find My Device на Google.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА