Last news in Fakti

7 Март, 2014 14:20 2 535 1

Miracle Machine прави вино от вода

  • miracle machine-
  • вино

Двама калифорнийци твърдят, че са изобретили машина с направо библейски потенциал. Сомелиерът Кевин Бойър и предприемачът Филип Вайн набират средства, за да пуснат в серийно производство устройство, което превръща водата във вино.



Според описанието Miracle Machine се нуждае единствено от H2O и няколко добавки, за да повтори едно от чудесата на Исус. Процесът отнема няколко дни, през които разтвореният във водата гроздов концентрат, мая и прахче с таен състав ферментират.



Бойър и Вайн отказват да обсъждат подробности за метода, по който се приготвя виното. Споделят само, че машината им разполага с нужните за целта "електронни сензори, датчици, нагревател и помпа". Управлява ги микроконтролер Arduino.



С инсталирането на специално приложение Miracle Machine се свързва със смартфон посредством Bluetooth. Така собственикът може да следи напредването на процеса и да купува съставки за вино с избран от него самия вкус.



Ингредиентите ще се продават както на сайта на Miracle Machine, така и в Amazon. Бойър и Вайн твърдят, че с тяхното изобретение бутилка вино с вкус за $20 ще струва само $2. Ако проектът набере достатъчно средства, машината ще се продава за $499.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТО ШИБА

    0 0 Отговор
    аз разработвам машина където прави нафта от вода, ние виното си го правим от грозде , много сте назад с матриала