Last news in Fakti

4 Юли, 2023 14:47 4 768 13

Калоян Паргов пред ФАКТИ: Васил Терзиев бе сред спряганите имена в БСП за кмет на София през 2019-а (ВИДЕО)

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • васил-
  • терзиев-
  • кмет-
  • софия-
  • герб

Кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София ще е тип като Николай Габровски, казва социалистът

Калоян Паргов пред ФАКТИ: Васил Терзиев бе сред спряганите имена в БСП за кмет на София през 2019-а (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Васил Терзиев бе сред спряганите имена в БСП за кмет на София заедно с Мая Манолова през 2019-а. Предстояха разговори с него. Той има добър профил, технократ. Доближава се до този на Димитър Николов в Бургас. Терзиев има разговори с ДБ от дълго време. Кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София ще е тип като Николай Габровски. По-широка за масите и достатъчно разпознаваема. Иначе София няма нужда от кмет спринтьор, който да мине като състезател през столицата и това да му е трамплин, за да върви по-нагоре в йерархията на държавната власт. София има нужда от човек, който с нужната грижа и внимание да работи за този град, за всички, които живеем в него. Вече за София можем да говорим като за две Софии. Едната София се бори за базисно развитие, а другата е развита, в която се иска повече дигитализация, повече зелено. В София има дисбаланс. Неслучайно и лозунгът на БСП за този град от години е, че София се развива на две скорости. Това вече го отбелязват и социологическите анализатори. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Калоян Паргов от БСП, председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ).

„Значи тези двете части в София се различават и по икономически, и по социален статус. В единия район е съсредоточен айти секторът, докато другите райони са просто спални. Хората се прибират в домовете си да спят, а техният социален живот е на друго място - в центъра на София. Ето тези дисбаланси бяха задълбочени в последните 10 години, имайки предвид политиката на ГЕРБ в София. Макар да чувахме техните лозунги: „Ние градим, ние строим!“ Само с рязане на лентички не се промени обликът на кварталите в столицата“, добави гостът.

„По съществено се промениха нещата може би само там, където мина мащабната инвестиция на метрото. Покрай метрото нещо се случи – асфалтира се, оправи се нещо, изгради се. Така че е добре в София да се върнем към по-голямо мащабиране и към така наречената децентрализация на местното самоуправление. Като пипнеш София, ще трябва да пипнеш и Пловдив, и Варна. Това трябва да бъде съгласувано с местните общности, ако говорим мащабно за цялата местна власт. Казваме, че имаме местно самоуправление, но то не е самоуправление, а е местно управление, което се управлява отгоре. През последните 10 години общините свикнаха нещо да им се дава отгоре. Ето, примерно може да се обсъди как от 24 района в София те да станат 12. Това е една реформа, върху която е добре да се помисли. Немалка част от общините разчитат на държавния бюджет. Ако не е държавният бюджет с дотации, тези общини просто са приключили“, добави той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корнелия

    19 2 Отговор
    Терзиев е от добро семейство.Дядо му партизанин и генерал от ДС.Чичо му генерал от ДС.Баща му полковник от ДС.

    Коментиран от #8

  • 2 Българин

    11 1 Отговор
    Наистина е от добро семейство,но самият той какво представлява?

    Коментиран от #12

  • 3 Красимир Петров

    20 0 Отговор
    Хаха първо червените го издигат,а сега и сините комунисти.Твърдо ще гласуваме против Терзиев.
  • 4 ХАХАХА

    8 1 Отговор
    Значи този е като пчеличката Мая,заради пистата власт прелита от цвят на цвят. Отврат ,и кой ще гласува за цветарка? Нагледахме се на такива.
  • 5 🇧🇬🇪🇺💯

    6 0 Отговор
    На терзиев усилено му търсят Политическа Партия да лансира ДС кандидат кмета, ако БСП/БКП не може тогава лево десните ПП-ейци, утре и Коцето Костакиев от Възраждане може да влезат в действие?
  • 6 ДС величия

    8 0 Отговор
    Абсолютен парашутист, с парите на дядо и връзките на баща му, изградил бизнес за милиони. Ако не е от БСП, ще е от ПП. Смешници, не останаха ли кадърни хора, че ни пробутвате тоя палячо?!?!?!

    Коментиран от #13

  • 7 Демократ

    4 0 Отговор
    Естествено е БСП да си го издигне за кандидат,защото е техен човек от тяхната креатура ДС, но не е естествено борците за промяна на статуквото да издигат ДС човек, което 33 години не дава на България да си поеме дъх, навсякъде където има власт и пари са те, създадоха си и висш Библиотекарски институт за ченгета, продължение на милиционерската школа в Симеоново.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Илиева

    3 0 Отговор
    Паргов каза нещо много на място🥴Не се случва често.Това за Терзиев е много важно защото обеснява,че е куха лейка без принципи.Разминал се е 1919 с кметското място покрай БСП,но сега с десните шарлатани му се отвори парашута.Да повърне човек.Майка му Иглика Терзиева до ден днешен е активна в БСП-“Оборище”в клуб по интереси….Долни търгаши и нищо повече.Ченгеджийницата след 35 г.отново в действие🤮🤮🤮🤮
  • 10 Илиева

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Демократ":

    Бойкот!Никакво гласуване за този лигльо!!!!Дано се появи нормален иначе никакво гласуване!!!!!
  • 11 ти да видиш

    0 0 Отговор
    калоянчо значи момчето имало стари мераци е нема лошо от комунистически сой е милия и да не си забравя само приятелката в сос
  • 12 абе

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    малко е лев ама нали там са лява партия уж голяма работа
  • 13 при това

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДС величия":

    подходящ и от джендърска гледна точка. То си му личи - безличен и некадърен.