Last news in Fakti

14 Декември, 2023 14:50 2 343 56

Мая Манолова пред ФАКТИ: Всичко от случващото се около Паметника на Съветската армия е незаконно (ВИДЕО)

  • мая манолова-
  • паметника на съветската армия-
  • демонтаж-
  • община-
  • министър-
  • културата-
  • протести

Това напрежение ще ескалира, каза лидерът на „Изправи се БГ“

 Мая Манолова пред ФАКТИ: Всичко от случващото се около Паметника на Съветската армия е незаконно (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Всичко от случващото се около Паметника на Съветската армия е незаконно. Трябва да има съгласуване и от министерството на културата и във ФАКТИ това го описахте. Паметникът е част от архитектурния ансамбъл в центъра на столицата и там никакви действия не могат да бъдат извършвани и без ответно съгласуване с министъра на културата. Всичко е незаконно и поради тази причина ние поискахме незабавно да бъдат спрени тези вадалски действия. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Мая Манолова, лидер на „Изправи се БГ“.

„Всички действияа просто се извършват без административен акт и не се основават на закона. Сега се изтъква мотивът за демонтирането, че паметникът бил опасен за гражданите. Това основание е най-артикулирано, но и то трябва да има своите съответни актове и да се минат процедурите. Иначе и областният управител, и районният кмет, и кметът на столицата просто действат незаконно. Свидетели сме на повреждане, на унищожаване, на вандализъм на публично имущество. Тези хора трябва да си понесат наказателната отговорност“, добави тя.

„Най-малко очаквам прокуратурата да се самооцензира. Какво издигаше „сглобката“ като верую… Нали се бореха за върховенство на правото, за съдебна реформа и сега ги гледаме да извършват подобни талибански незаконни прояви в центъра на столицата, нарушавайки закона, газейки закона. Решиха да го правят и го правят. Ако бяха издали заповед за премахване, можеше да обжалваме, да има съдебен контрол, да се види, че всичко е по закон. Но, не. Те си мислят, че са над закона. Просто са се самозабравили. Това, че имат 164 депутати в едно позорното съгласие между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, не ги прави силни, защото те просто разделят хората. Това е позор. Ето така се настанява разделение и омраза в обществото. Това напрежение ще ескалира. Това, че имат конституционно мнозинство, не значи, че хората ще ги търпят“, каза още Манолова.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пиявица

    31 8 Отговор
    Така й мина живота на гърба на бедния българин ... много приказки,но празни
  • 2 Пич

    22 13 Отговор
    Целта на шоуто не е толкова бутането на паметника , колкото даване на възможност , тъпите паветници да врякат доволно за нещо , за да не отговарят на въпроса , защо техните нови надежди , управляват заедно с Баце и Пеевски ! Доказани престъпници , според тях ! Това е отговорът , който дължат !!!
  • 3 Последния Софиянец

    13 23 Отговор
    М@чкай Майче

    Коментиран от #10

  • 4 Последния Софиянец

    7 17 Отговор
    Ех още помня как бяхме с Майчето на протеста срещу Тиквата и Шиши пред президентството и ни пръскаха с пепър спрей. Тя беше с прилепнали дънки и тениска и случайно се отърка около мен...кой ще рече, че сега пак Шиши и Тиквата ни управляват благодарение на Харвардските измамници

    Коментиран от #28

  • 5 Последния Софиянец

    21 24 Отговор
    Умните и красивите режат нощем незаконно паметника като роми берачи на желязо а тръгнали да правят съдебната реформа.
  • 6 Сатана Z

    21 22 Отговор
    Самият режим управляващ България е незаконен .Утре като изпратят децата ни на фронта никой няма да гъкне дали е законно или незаконно.
    Фашизоидите превзеха българия
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Изтрещи се БГ

    17 9 Отговор
    за изтрещелите на които само паметницте им оснатаха кусур!
  • 10 Ти толкоз злобарки нямаш

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Колко е измачкала....
  • 11 Факт

    30 8 Отговор
    Тя и властта след 9.9.1944 беше незаконна и като така всичко, което е построила като паметник/тотем също е незаконно. Така, че режи и в леярната!
  • 12 Трол

    17 5 Отговор
    Мая се прави на неразбрала. Хората от самото начало си действаха с чукове и с блажна боя посред нощите. Някой да е очаквал аристократизъм?
  • 13 БСП на Бунището

    17 10 Отговор
    ..Има Закон,който задължава ПРЕМАХВАНЕТО на Паметника....
    "Законопроектът за изменение на Закона за обявяване на Комунистическия Режим за Престъпен гласуван в НС от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, ДПС и БДЦ-Народен съюз. Против от БСП, АБВ и "Атака".
    – от публичните места да бъдат ПРЕМАХНАТИ всички лозунги, снимки, знаци, предмети и Паметници , които са създадени през комунистическия режим в негова възхвала. Забраната важи и за всичко свързано с Българската комунистическа партия (БКП) и нейните ръководни функционери.

    Ако определени Паметници, предмети, знаци или сгради не могат да бъдат премахнати, то тогава пред тях да се поставя табела с надпис, че Комунистическият режим е обявен за престъпен със закон. Премахнатите паметници ще могат да се даряват на Музея за социалистическо изкуство.

    Ако символите не бъдат премахнати, глобите са 200 лв. за физическо лице и 2000 лв. за юридическо..."
    Та КОЕ не е Законно бе Манолова???Кое....Незаконно е ,че МОЧА все още е ТАМ!!!
  • 14 Бесен-_ Язовец

    12 11 Отговор
    От щаба на Руската армия са казали днес, че ще пратят Руска армия да прибере Антифашиския паметник. Сороси четете ли?

    Коментиран от #17, #24, #39

  • 15 Да върви на кастинга

    13 4 Отговор
    И тая като на Габровска не й се отдава политиката. Следващите й творчески планове са ясни.
  • 16 инж. Ганчо Илков

    19 5 Отговор
    Яви се и Мая Манолова в Защита на Комунистическо Болшевишките Символи. Защо нито един от захранените от детска възраст бивши Комсомолци, Комунисти, сега Социалисти не поска Символите да бъдат преместени в негов Имот?. С това ще му се отвори Колтурно Исторически Бизнес
  • 17 ЧМ потунил

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен-_ Язовец":

    Член пети харесва това...

    Коментиран от #20

  • 18 🇧🇬🇪🇺💯

    10 2 Отговор
    Нищо ново под слънцето.
    Гюнтер Грас (бивш S⚡️S⚡️ , танкова Дивизия и Нобелов Лауреат) , цитирам: “Фашисти (Нацисти) и Комунисти (Червено Кафяви Фашаги) си помагат да дойдат на власт за започнат да се избиват по между си.”

    Забел., В скоби допълненията са на моя милост.
  • 19 23 Септември

    4 15 Отговор
    Окраинските фашисти искаха да ядът бой и го ядът българските фашисти искат да ядът бой и те ще го получат.

    Коментиран от #26

  • 20 Бесен-_ Язовец

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "ЧМ потунил":

    Ше видите 5 члена ама руски.

    Коментиран от #22

  • 21 Демократ

    15 8 Отговор
    Другарко Манолова, нали си юрист. СОС взема решения за съдбата на паметниците в София и през 1993 г. законно е решил да бъде премахнат този паметник на държавния позор и преклонение пред окупаторите на България. Той изобщо не е културно наследство и не попада в този списък. Това е паметник собственост на България и е напълно законно премахването му от това значимо за София място. СОС трябва да вземе решение за бъдещото изграждане на красиво и приятно за софиянци мястото в княжеската градина. Музеят на комунистическото минало,което не трябва да се забравя,защото нанесе непоправими щети на държавата и народа, ще му намери подходящо място, там ще ходиш да му носиш червени мачове, но даже и Димитър Благоев е написал през 1919г. че най- голямото зло за България е Русия, а Маркс е написал, че Русия е тюрма/ затвор, за който не знае/ за народите. Никой не ви пречи да заминете за Москва.
  • 22 Ти де ги побираш на един път

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен-_ Язовец":

    Ми пробвайте маладцъй.
  • 23 СКАТ

    10 4 Отговор
    госпожо Манолова Защо Ваши мутри Нападна Екип на ТВ СКАТ
  • 24 Хохохо

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен-_ Язовец":

    Щяха да дойдат да го товарят с крайцера Москва, ама той пък го няма
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Витяз чапраз

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "23 Септември":

    Ой. Че не сте ли вече къмто Лисабон? А да да. Ей сега авдиивка пада и после ви се отвсря оперативен простор до Атлантика.

    Коментиран от #35

  • 27 Ветеран от Протеста

    15 5 Отговор
    Мая Манолова е завършила Висше образование в Университета за комунистически кадри в Москва специалност История...Не ще да чете поправката в Закона обявяваш Комунизма за престъпен с която се Задължава всички Комунистически паметници да бъдат Премахнати...Като кадър на Престъпната комунистическа Идеология ,вземаща власта в една държава с Преврат наречен Революция заплашва ...
  • 28 Българка

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    А помниш ли как обилно я плюеше и възхваляваше чалгарите в същия този форум? Защото аз помня

    Коментиран от #31

  • 29 Експерт от народа

    16 7 Отговор
    Най-вече построяването и съществоването на МОЧА са незаконни, а не премахването му.

    След МОЧА ще е добре да бъдат премахнати пт България и такива грешки и отклонения на генетиката като Мая Манолова, Корнелия Нинова, Тошко Йорданов, Костадин Костадинов, Делян Пеевски... И да бъдат изпратени за съхранение я в Масова, я в Сибир, я в Анкара ... А Костадинов Най-добре да бъде изпратен в родината на предците си - Индия.

    Коментиран от #42

  • 30 естет

    14 5 Отговор
    Бабо Мая,като по млада беше грозновата.Сега на прага на 70-те и така опъната си смешна.

    Коментиран от #41

  • 31 Някой

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Никой не е безгрешен, чалгарите излъгаха много хора търсещи промяна. Около 30% от българите излъгаха. И все още продължават да лъжат едни 2%. Човешко е да сгрешил веднъж, два пъти и да гласуваш за чалгарите. Умният човек се учи от грешките си, глупавия човек, цял живот не може да се научи. Но по-големите глупаци са тези, които 34 години не са се поучили от грешките си и продължават да гласуват за БСП и ДПС и да очакват те да оправят държавата Българоя, в която всички живеем.

    Коментиран от #52

  • 32 факуса

    6 8 Отговор
    ами то и власта е незаконна,ала бала и съгласуване с посолството
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ха, ха, ха...

    10 6 Отговор
    " Всичко от случващото се около Паметника на Съветската армия е незаконно"
    Защото не е съгласувано с Русия ли? Добре, че вече не винаги продължаваме да живеем според руските закони. А когато натрапиха тая камара в центъра на София проведоха ли референдум дали българите го искат? Или тогава българите бяха инфантилни и нямаха право на мнение? Както е дошъл, така си е отишъл! Това не е истинската българска история, а фалшифицираната от СССР, защото тогава те не се интересуваха от мнението на българите. Затова днес българите не си знаят истинската история и нямат логичното разбирателство със западните си съседи, с които имаме един и същ произход, а и рамо до рамо сме се борили срещу османските окупатори. След Берлинския договор, когато българските земи биват отнети и раздадени на съседите, всички те ни намразват и започват масово малтретиране на българи за да бъдат заличени и да няма повод да си търсим земите след време. Така половината територии населени с българско население попадат при гърци и сърби, а срещу българите се оформя най голямата конспирация, която с пълна сила се прилага и днес.
  • 35 Сметах,сметах.

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Витяз чапраз":

    Вече трябваше да са превзели Земята.
  • 36 Пазителката на мочата

    14 7 Отговор
    Костюмче 4000.ботушки 2000 , палтенцето 5000 лева прическата 209 лева.,пудрата по носа 100 лева.
    Защото обичаме МОЧАТА
  • 37 Луд умора няма

    11 5 Отговор
    Ами тя и комунистическата партия е незаконна ама продължавате с провокациите
  • 38 пенсионер

    12 5 Отговор
    предлагам моча да се преместина бузлуджя до чинията и да отлетят заедно за москва със старши летец льотчика втори пилот коцето и стюардеси корни и маичетоп
  • 39 А бесни язовци

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен-_ Язовец":

    ще прибират ли? Ще ги посрещнем с хляб и сол!

    Коментиран от #49

  • 40 Никой

    12 3 Отговор
    На един прием в Кремъл Сталин се приближава до Трайчо Костов ,сваля му очилата и го нарича " двуличник " ,поел по пътя на Тито. " Искате да търгувате с нас по международни цени, така ли . Неблагодарници ? ! " И Трайчо Костов плаща това несъгласие с главата си. А пропагандата тръби ли ,тръби за безкористната съветска помощ. Същите глупости и измислици повтарят папагалски и сега депутатите русофили. Барем един документ от архивите български да бяха си направили труда да прочетат. Ами писмото на Гошо - Тарабата до Сталин да спре мародерствата които извършва скъпата им по сърце Съветска армия на територията на България. Архивите говорят ли говорят но комунист не чете,той слуша директиви от Матушката си. Защо след като уж ни" освободиха " от нацизма ни отмъкнаха така хайдушки,българските архиви ,златото ,тютюна, родовото масло, с тонове ? Освободители,ей от това наше богатство ни освободиха и никога не ни го върнаха.
  • 41 У бря!

    5 6 Отговор

    До коментар #30 от "естет":

    Викаш - Мая такава и инаква? Я дай една твоя снимка да та видим къф си убавец, а?
  • 42 Шматка

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "Експерт от народа":

    А що си пропуснал най-върлия комуняга? Да, да, оня от Банкя...а най - смешното е, че шефката на цръвените никога не е била член на БКП - а еврогейатлантикът геносе Борисов е такъв от 1978 до днес!
  • 43 Доротея

    12 2 Отговор
    Остаряваш Мамая, докато се натуткате и го нарязаха. Слаба ракия сте.
  • 44 Гост

    7 2 Отговор
    Вие оставете Мая ,ами вижте къде са Иво Инджев и Мартин Заимов, Защо не са на барикадите и да се включат активно в разчистването на паметника?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хектор

    6 5 Отговор
    Такава наглост може да видиме само в депутатите от Бсп, Дс и Възраждане. Има толкова много решения на институциални ниво за премахването на този пропаганден монумент Моча символ на окупацията от руско съветските войски окупирали свободна и независима България. След окупацията руснаците си назначиха едно марионетно и тоталитарно правителство на комунистите каскети и после заедно руснаци и комунисти са избили най жестоко българската интелигенция и им откраднаха имуществото. А тези трима депутати от Бсп които са счупили вратата трябва да бъдат съдени и осъдени за повреда на държавно имущество. Всички от Бсп, Дс, президента Радев Решетников и Възраждане са с манталитет на национални предатели. Защо не се спазва закона, Бкп, Дс бяха забранени през 2000 г в парламента като терористична организация. Те са срам и позор за европейска България и българите.
  • 47 Будител

    7 1 Отговор
    баба Мая е една от най-големите фурнаджийски лопати....както е казал народа...
  • 48 Тая

    3 1 Отговор
    кокошка безмозъчна жива ли е още? Накъде ли ще си врътне опашката, само и само някой да я забележи?

    Коментиран от #56

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Казуар

    1 1 Отговор
    Майче, комунистите са извън закона.
  • 52 Генчо

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Някой":

    БСП е зло за България, а за света е Русия.

    Коментиран от #53

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.