Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 15:32 2 439 5

Подводен дрон с експлозиви край Северен поток

  • дрон-
  • експлозиви-
  • северен поток

Устройството на този етап не е опасно

Подводен дрон с експлозиви край Северен поток - 1
Снимка: Wikipedia

Подводен дрон с експлозиви е устройството, което бе открито край тръбопровода Северен поток, съобщи шведският вестник „Svenska Daglabet“.

Факти.бг вече писа, че апаратът бе открит край шведския остров Йоланд. Той е бил открит по време на рутинна проверка на представители на шведския флот. Най-често такива устройства се използват за обезвреждане на подводни мини, като избухват заедно с тях.


Вече е установено, че апаратът е зареден с експлозив. Все пак според шведските власти на този етап той не е опасен за търговските кораби или газопровода. Все още не е ясна националната идентичност на дрона. Той трябва да бъде обезвреден през днешния или утрешния ден.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    0 3 Отговор
    какъв може по националност дронът в балтийско море, ако не и американски!!!
  • 2 вас

    1 0 Отговор
    Едно е сигурно - дронът е Български!
  • 3 кроко

    0 2 Отговор
    Украински е! Само на тях не им отърва да има северен поток 2 щото ще останат на сухо. А иначе американците свалиха руския самолет в Египет, щото са жестоки терористи и сикат да му направят мръсно на Путин и неудобните управляващи в Египет.
  • 4 балама

    0 0 Отговор
    Чия собственост е сега украинската газопреносна мрежа, която увисва със "Северен поток-2". Американска.
  • 5 ТЕКСАСКИРЕЙНДЖЪР213

    1 0 Отговор
    Кой ми гепи ДРОНЧЕТООО ВЪРНЕТЕ МИ ГО ОБРАТНО КРАДЦИИИИ !!!!! ИСКАМ СИ ГООООО !!!!
Новини по държави: