Last news in Fakti

24 Април, 2016 12:09 2 428 12

Нов арест показа, че не може да критикувате Ердоган в Германия (видео)

  • германия-
  • турция-
  • арест-
  • подигравка-
  • сатира-
  • стихотворение-
  • ердоган-
  • ян бьомерман

Лидерът на германската Партия на пиратите е арестуван заради стихове против турския президент

Нов арест показа, че не може да критикувате Ердоган в Германия (видео) - 1
Снимка АП/БТА

Лидерът на германската Партия на пиратите - Бруно Крам бе арестуван по време на протест, защото рецитирал сатирична поема за турският президент Реджеп Таийп Ердоган, съобщава РТ.

Авторът на поемата е комикът Ян Бьомерман, който сам е обект на разследване и е заплашен от затвор, по обвинение в "обида към представител на чужда страна".

Крам организирал протест пред турското посолство в Берлин, по време на който той направул "литературен анализ" на стихотворението на Бьомерман. Видео запис от събитието показва как Крам четене от подготвени бележки, когато полицията се приближава към него и го арестува.
Протестът на Партията на пиратите бил организиран под надслов "Не сила за Ердоган, свобода вместо Ердоган".

Германски вестник "Berliner Morgenpost" съобщава, че той ще бъде обвинен по член 103 от германския наказателен кодекс, който е за престъпление свързано с обида на представител на чуждестранно правителство. Тази клауза се използва изключително рядо, но в рамките на няколко седмици Турция се позовава на нея за втори път.

Германският канцлер Ангела Меркел разпали критиките миналата седмица, когато одобри наказателно преследване на Бьомерман.

На последните избори през 2013 г. Партията на пиратите получи 2,2 на сто от гласовете и не влезе в Бундестага. Партията обаче има 44 представители в парламентите на провинциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    4 2 Отговор
    Фридом оф Спиийч анд Експрешнн анд дабл стандартс!!!
    Демокрация е нещо като цилиндъра на фокусника и неговите таланти - бързина на ръцете и илюзии заместващи реалността)))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Коста

    4 2 Отговор
    Ако просто погледнете материалите на Дойче Веле, които се публикуват и тук, ще забележите, че напомнят някогашните от "Работническо дело". Те са написани сякаш за послушни идиоти, а вкарването на коментар под тях е подвиг.
    Свободата на словото в Германия е убита заради плана за преселение на масите. Чуждите са добри, своите - лоши.

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Коста":

    Като у нас има структури и комитети за защита на какви ли не измекяри само тези, които плащат данъци, ток, вода, застраховки и винетки са вечно криви и единствено имат право да пълнят разни фондове, които да бъдат източвани
  • 5 Krasimir Velchev

    4 1 Отговор
    krasimir velchev-Много добре е отразена ситуацията от ,,бай Коста''.Аз съминтелект. на такава възраст,че по време на социализма редовно слушах радио ,,Дойче веле'' и от него си разширявах кръгозора.Сега,тази масмедия е едно пропагандно оръжие на официалните германски власти.Така е било и по времето на Хитлер и Гьобелс с тази разлика,че при тях двамата ,независимо ,дали са били добри или лоши,може,да се говори за някакъв интелект.При феноменът Ангела Меркел за интелект и дума не може да става.
  • 6 гост

    4 2 Отговор
    Що ли ми се струва че и баба ви Меркел ще яде дървото най-накрая, германците по природа са националисти и няма да изтраят още дълго. Просто в един прекрасен ден мирните протести и рецитирането на сатира пред турското посолство ще премине в безмилостно клане.
  • 7 ШПН

    2 4 Отговор
    ИЗПЕРКЕЛ ТОВА И Е ИМЕТО ПЕНСИОНЕРКАТА ИЗКОФЯЛА БАБИЧКА ГЕРМАНЦИТЕ ТРЯБВА ДА Е ПРОГОНЯТ В ТУРЦИЯ ДА ЖИВЕЕ
  • 8 Европеец

    3 2 Отговор
    ХА ХА ХА ЕС уж се бори за демокрация срещу диктатури и свобода на словото а сега ще арестуват човек който критикува диктаторът Ердоган.
    Че по какво се различава Ердоган от Кадафи„Садам или Асад?
    В Турция затваря журналисти и избива кюрди,НЕ ИЗТЕГЛЯ ВОЙСКИТЕ СИ КИПЪР член на ЕС ....Страшното двуличие на еврошвестерите лъсва за пореден път.
    Въпросът е кога на германеца ще му писне и ще си спомни за "кристалната нощ" а баба Яга ще и заврат метлата където трябва явно и без това и харесват рязани сопи.
  • 9 виж

    3 2 Отговор
    "Демокрация" по немски !
    Внимавайте, като ходите в Германия да не кажете нещо напр. и против нашия премиер, че си изгоряхте по немските пандели.
    Аз такава бабичка с изути гащи и въртящо се дупе навсякъде никога не съм си и помислял, че ще видя! Дойче порно 55+ "Я я вундаба" !

    Коментиран от #10

  • 10 kcaniba

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "виж":

    НЕМСКА Демокрация няма!!!!
    Демокрация е патент на ФАЩ!!!!
    Немците имат обязателства, т.е са длъжни да имат амерска армия на територията си и да плащат 50 млрд евра годишно на исраел!!!!
    Гащите на бабичката са оцапани с американски лекета!
  • 11 Росен

    1 2 Отговор
    2030 година на една от магистралите в Германия, двама полицаи спират шофьор за проверка на документите. Шофьора дава книжка и талон на колата. След малко единия полицай, казва на другия: " Хасан гледай какво смешно име, Гюнтер"

    Коментиран от #12

  • 12 Боби

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Росен":

    то навсякъде така ще стане . европа потъва :(
Новини по държави: