Last news in Fakti

21 Юли, 2016 08:17 1 736 0

Сблъсъци в Армения

  • ереван-
  • армения-
  • сблъсъци

Тежко е ранен председателят на Социалистическата партия

Сблъсъци в Армения - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко 51 души, от които 28 полицаи, са били ранени при сблъсъците между демонстранти и полицията в столицата на Армения - Ереван, предаде ТАСС.

Тежко е ранен председателят на Социалистическата партия на Армения, 64-годишният Мовсес Шавердян.

Полицията е задържала 50-тина души. 

Сблъсъците възникнали при опит на поддръжници на опозицията да организират протест. От пет дни в Ереван се точи заложническа драма, при която полицейски полк е завзет от въоръжена група.

Групата държи там четирима заложници, сред които двама висши арменски полицейски началници.

Междувременно представители на творческата интелигенция на Армения призоваха арестувания опозиционер Жираир Сефилян да въздейства на членовете на въоръжената група да освободят заложниците и да се предадат на властите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА